Velkommen tilHorten

Horten

  Kontakt oss

  Kontakt kundeservice på tlf 99 43 20 00
  mandag-fredag: 12.00-17.00 
  eller pr. mail: post [at] nfkino.no

  Telefon for andre henvendelser: 452 27 583 
  (man-fre 17.00-21.00 og lør-søn 16.00-21.00) 

  Kinopluss spørsmål: post [at] kinopluss.no (E-post blir besvart mandag til fredag fra 13:30 til 19:30).

  Kontakt kinosjefen:
  Cathrine Aashamar Moldskred
  E-post: cathrine.aashamar [at] nordiskfilm.com

  Har du spørsmål, forslag eller tilbakemeldinger til kinoen?
  Send mail

  Åpningstider

  Mandag - torsdag: 16.30 – 21:00

  Fredag: 16:30 – 21:30

  Lørdag og søndag: 14.30 – 21:30

  Slik kommer du deg hit

  Torggaten 2, midt på Horten Torg
  3181 Horten

  Ved Horten kino er nærmeste parkering ved Horten Torg.

  Les mer om kinoparkering her.

  Program

  Program

  Velg hva du vil se
  Velg hva du vil se

  Om kinoen

  Horten kino er et moderne 4 sals kinosenter som holder til på Horten torg- alle salene har tilbakelenende stoler fra Skeie med flaskeholder og god benplass. Til sammen har kinoen 529 seter.

  Horten Kino er under kinokjeden Nordisk Film Kino. Nordisk Film Kino ønsker å gi deg den ultimate filmopplevelsen, underholde deg med de nyeste filmene i de beste kinosalene.

  Sal-inndelingen er slik:
  Sal 1: 248 seter
  Sal 2: 66 seter
  Sal 3: 89 seter
  Sal 4: 126 seter

  Alle salene er bygget etter THX standard og har det mest moderne av lydanlegg.

  Seminarer:
  En kinosal er perfekt for store og små seminarer, vi leier ut alle våre saler og har projektor/mikrofoner osv til leie, vi skaffer også lunsj/kaffe slik at dette kan inntas på kinoen eller hos en av våre samarbeidspartnere.

  Vi har flere fornøyde kunder som bruker oss fast.
  Ta kontakt for tilbud.

  Kort historikk:
  Torsdag 18. april 1907 åpnet den første faste kino i Horten sine dører.

  I 1936 innviet byen det nye kinobygget på Horten torg. Dette er et vakkert bygg tegnet i funksjonalistisk stil av arkitekt Christofer Lange. Det er oppført som jernbetongkonstruksjon forblendet med tegl og naturstein. Salen ble benyttet til kino, og til forestillinger og konserter. Horten kino var en viktig kulturinstitusjon i Horten kommune og hadde stor publikumstilstrømning.

  Horten kino ble drevet som en tradisjonell kommunal kino frem til 1989. Da inngikk kommunen en avtale med teatergruppen Masken om drift. Teatergruppen mottok tilskudd fra kommunen til drift og investeringer. Kinoen ble drevet med mye dugnadsarbeid i 10 år.

  I 1999 ble det nødvendig for kommunen å finne en ny samarbeidspartner til å drifte Horten kino. Parkteateret kino overtok i februar 2000 og drev frem til kinoen ble stengt i 2001. På grunn av manglende vedlikehold over lengre tid og et elektrisk anlegg som ikke tilfredsstilte dagens krav, så brannvesenet seg nødt til å stenge kinobygningen inntil det elektriske anlegget ble oppdatert.

  Horten kino ble stengt for ordinær drift i september 2001 som følge av manglende brannsikring og et akutt behov for rehabilitering av bygningens tekniske anlegg.

  Med dette startet en prosess som skulle ta lang tid. Prosessen handlet blant annet om utvikling av Horten sentrum og om vurdering av ulike modeller for finansiering. Det var også nødvendig å gjennomføre en åpen og bred prosess for å finne frem til mulige samarbeidspartnere på drift og bygging. Utgangspunktet var å ta vare på den vakre kinobygningen med en kinosal og bygge tre nye saler i tilknytning til denne. Ny kino åpnet høsten 2007.