Velkommen tilHalden

Halden

  Kontakt oss

  Kontakt kundeservice på tlf 99 43 20 00
  mandag-fredag: 12.00-17.00 

  eller pr. mail: post [at] nfkino.no

  Tlf til kinoen på kveldstid: 69174768

  Kinopluss spørsmål: post [at] kinopluss.no (E-post blir besvart mandag til fredag fra 13:30 til 19:30).

  Kontakt kinosjefen:
  Clas Lucky Eriksen
  e-post: Clas.Eriksen [at] nordiskfilm.com

  Har du spørsmål, forslag eller tilbakemeldinger til kinoen?
  clas [at] norsk-kino.no (Send mail)

  Åpningstider

  Halden kino åpner igjen fra og med onsdag 12.mai 

  Mandag - fredag: kl 17:00 - 20:30
  Lørdag - søndag: kl. 15:00 - 20:30

  Slik kommer du deg hit

  Tordenskjoldsgate 1
  1776 Halden

  Ved Halden kino er det gateparkering eller på kommunale p-plasser.

  Gratis etter 17:00 på hverdager og 15:00 på lørdag, søndag er det gratis hele dagen.

  Program

  Program

  Velg hva du vil se
  Velg hva du vil se

  Om kinoen

  Halden Kino er en ærverdig, gammel kino bygd på begynnelsen av 1920-tallet. Bygget hadde opprinnelig balkonger, men ble på 70-tallet bygd om til slik den fremstår i dag. Bak lerretet ble det fra starten reist to leiligheter, og der bodde det faktisk en familie frem til rundt 1960. Det var kanskje bra at det ikke eksisterte digitalanlegg den gangen.

  Halden Kino er under kinokjeden Nordisk Film Kino. Nordisk Film Kino ønsker å gi deg den ultimate filmopplevelsen, underholde deg med de nyeste filmene i de beste kinosalene.

  Mars 2001 satt et nytt punktum for kinoen. Vi byttet ut all teknikk med nye systemer. Lydanlegget og fremviseren gikk til de evige jaktmarker og ble erstattet av topp moderne varianter. I tillegg ble lerretet skiftet, og her er det minste bildeformatet større enn det største formatet på det forrige lerretet. Vi har altså nærmest vegg-til-vegg-bilde nå. Det har vært visninger siden 1922 og kinoen hadde sin storhetstid før fjernsynet ble allemannseie. Den gang kunne man oppleve over 200.000 besøk i løpet av et år. I dag ligger tallet på rundt 50.000. Halden Kino ble 1.1.2002 overtatt av Norsk Kinodrift AS som i dag heter Nordisk Film Kino. 18.2.2011 åpnet vi kinoen etter ombygging av salen, nye seter og nytt amfi slik at det blir bedre plass til bena og bedre sikt linje og 3 handikapp plasser.

  Adresse:
  Tordenskjoldsgate 1
  1776 Halden
  Tlf kv: 69174768

  LYD:
  Halden Kino var en av Norges første kinoer på å installere det man kaller digitallyd: i tillegg til THX, finnes systemene DTS, SRD, SDDS og Dolby Digital. Vi har etter oppussingen DTS, SRD, SDDS og Dolby Digital. Et av systemene er alltid innspilt på filmen, slik at vi nå alltid vil få surround i salen. Hvilket system vi bruker er opp til oss, men vi vil alltid passe på å vise filmen med det lydbildet som fremstår som det beste.

  SALEN:
  Salen er byggd om i 2011 og har 275 sitteplasser (3 handikapp plasser) Det er bra sikt linje på alle våre plasser og man sitter godt.

  KIOSK:
  Vi har kiosksalg, og var først i Norge med popcorn. Det er litt gøy å skryte av det, for i dag har de aller fleste kinoer popcornsalg. Ellers selger vi de mest populære kinogodterier, og vurderer fortløpende utvidelse av sortimentet. Kiosken drives av kinoen selv.

  BILLETTBESTILLING:
  Billetter kan ikke bestilles men må kjøpes på nettsiden eller på kinoen i åpningstid "ca 1 time før første film til den siste har startet" Det er lurt å være tidlig ute på populære filmer, for kommer alle i siste liten blir det kø.

  ALDERSGRENSENE:
  Kinoene i Norge må følge Statens Filmtilsyns regelverk for visning i næring. Tilsynet har satt aldersgrenser på filmene etter hva slags innhold disse har og hvilken påvirkningsfaktor de kan ha. Aldersgrensene er som følger 0 år, 7 år, 11 år, 15 år og 18 år. Grensene viser graden av vold, sex, blod og evt. annet psykologisk skremmende
  innhold. En film med 0 års-grense betyr at den er tillatt for alle uansett alder. Det betyr imidlertid IKKE at den er dårlig. Aldersgrensene har overhodet ingenting med filmens kvalitet å gjøre.

  Grensene 7, 11 og 15 år, tillater barn ned til tre år yngre følge med foresatt eller myndig person på filmen. Det betyr at en 4-åring på 7 år, en 8- åring på 11 år og en 12-åring på 15 år, kan følge med på de respektive filmene. 18-årsgrensen er imidlertid absolutt, det vil si at man er nødt til å være 18 år for å se filmen.

  Ha en god fornøyelse på kino. For husk film er best på KINO

  Kontakt Halden kino:
  Kontakt kundeservice på tlf 99 43 20 00 eller post [at] nfkino.no.
  Tlf til kinoen på kveldstid: 69174768

  Kinopluss spørsmål: post [at] kinopluss.no (E-post blir besvart mandag til fredag fra 09:30 til 15:30).

  Kontakt kinosjefen:
  Clas Lucky Eriksen
  e-post: Clas.Eriksen [at] nordiskfilm.com

  Har du spørsmål, forslag eller tilbakemeldinger til kinoen?
  clas [at] norsk-kino.no (Send mail)