Forbannelsen
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 44 min
Regi
Henrik Martin Dahlsbakken
Rollebesetning
Jan Sælid
Eva Nergård
Tarjei Sandvik Moe
Anna Filippa Hjarne
Alfred Ekker Strande
Dennis Storhøi
Nina Ellen Ødegård
Benjamin Helstad
Ragne Grande
Øyvind Brandtzæg
Ellen Dorrit Petersen
Originaltittel
Forbannelsen
Språk
Norsk/Samisk
Sjanger
Thriller
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har en gjennomgående dyster og utrygg stemning, og den inneholder enkelte skildringer av overgrep og drap. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.
Se mer

Forbannelsen

Året er 1918 og spanskesyken herjer. Etter flere år som misjonær på Madagaskar, vender en pastor hjem til familien i Norge for å starte en menighet. Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel sør-samisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes begynner en ubestemmelig kraft å hjemsøke nybyggerne.

Forbannelsen er skrevet og regissert av Henrik M. Dahlsbakken (En affære, Gledelig jul), og er en storslagen beretning om tro og tvil i pandemiens tid, og hvordan samene ble behandlet av det norske storsamfunnet. Jan Sælid (Kong Curling, Etaten) og debutant Eva Nergård leder an et imponerende lag med skuespillere bestående av blant andre Tarjei Sandvik Moe (Skam, En affære), Dennis Storhøi (Kampen om tungtvannet), Benjamin Helstad (Kongen av Bastøy), Nina Ellen Ødegård (Tottori) og Ellen Dorrit Petersen (Blind, Thelma).
Vis mer