Et hjerte er alltid rødt - Filmen om Imperiet
Se tider
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 42 min
Regi
Balsam Hellström
Rollebesetning
Fred Asp
Christian Falk
Per Hägglund
Gurra Ljungstedt
Joakim Thåström
Stry Terrarie
Originaltittel
Ett hjärta er alltid rött
Språk
Engelsk/Norsk/Spansk/Svensk
Sjanger
Dokumentar
Musikkfilm
Begrunnelse for aldersgrense
Noen scener som ikke er passende for barn.
Se mer
Se tider

Et hjerte er alltid rødt - Filmen om Imperiet

Se den i Bergen

"Ett hjärta är alltid rött" er historien om det svenske rockebandet Imperiets vei fra restene av Ebba Grön til Svensktoppen og de store arenaene. Det er også historien om Sverige i en æra da landet hadde en avgjørende plass på den verdenspolitiske scenen, og samfunnsengasjement hos artister var en selvfølgelighet.

"Med «Et hjerte er alltid rødt» - filmen om bandet Imperiet, får du en tidsreise og en berusende post-punk roadmovie du ikke visste du hadde drømt om akkurat i år." www.cine.no(Cinema) (6)
-----
"Musikkdokumentaren Et hjerte er alltid rødt - Filmen om Imperiet er et festmåltid av en film." KinoMagasinet (5)
-----
"«Et hjerte er alltid rødt» er en film som skal nytes, enten du har et i overkant nerdete forhold til Imperiet eller bare vil se en god musikkdokumentar. Uansett gir det deg noe, og for de som kjenner historiene fra før så er det alltid herlig å få oppleve Imperiet i stort format på kinolerretet." Musikkavisen Puls
-----
"..interessant tidsbilde av Sverige og et av landets store band på 80-tallet." Adresseavisen
-----
Imperiet fødtes ut av det ikoniske punkbandet Ebba Grön. De ble postpunkgenerasjonens fiksstjerner og et av 1980-talets største svenske rockband. Filmen følger Imperiet på turné til Cuba, Mexico og Nicaragua (sammen med blant andre Mikael Wiehe).
I filmen møter vi Imperiets samtlige medlemmer - Joakim Thåström, Christian Falk, Per Hägglund, Stry Terrarie, Gurra Ljungstedt og Fred Asp - som gjennom gamle arkivklipp og ferske intervjuer reflekterer over sine år i Imperiet. Joakim Thåström skyr vanligvis pressen, men deler her hjertelig med seg av sine minner. De fleste forbundet med stor glede, men noen også med en anger som har plaget ham siden. Ikke minst i forbindelse med at Per Hägglund i 1987 ble presset ut av bandet.

Vis mer
Showtimes for Et hjerte er alltid rødt - Filmen om Imperiet
Planlegg ditt besøk i Bergen
Planlegg ditt besøk i Bergen
Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt