Spesialvisning: Krigsseileren med innleding på Gimle

Krigsseileren

Velkommen til spesialvisning av den kritikerroste publikumsfavoritten KRIGSSEILEREN på NFKino Gimle!

Stian Grøthe fra Norsk Sjømannsforbund (direktør politikk og myndighetskontakt) vil holde en innledning om krigsseilerne og gi en bakgrunn til filmen. KRIGSSEILEREN har fått strålende anmeldelser og ble nylig valgt ut som Norges Oscar-kandidat.

Dato: Tirsdag 4.oktober 
Tid: Kl.17:30

Om filmen:
KRIGSSEILEREN er et storslått drama som forteller historien om de over 30.000 norske krigsseilerne og deres familiers skjebne under og etter andre verdenskrig.
Vi følger sjømannen Alfred, gift med Cecilia og nybakt trebarnsfar fra Bergen. Når andre verdenskrig bryter ut er han og barndomskameraten Sigbjørn på jobb på et handelsskip midt ute i Atlanterhavet. De blir tvunget til å fortsette å seile i fronten av en krig de ikke har bedt om, i sivil og uten våpen. Hjemme i Bergen strever Cecilia med å klare seg og å ta vare på de tre barna i et okkupert land.
Alfred og Sigbjørn kjemper for å overleve i en nedadgående spiral av vold og død, hvor tyske ubåter når som helst kan angripe skipet som er lastet med materiell som er nødvendig for de alliertes krigsinnsats. Krigsseilerne har ett mål: Å overleve – for å komme hjem.

Men hvordan fortsetter man livet og relasjoner når man har vært adskilt i mange dramatiske krigsår? Kan sårene leges og gro?

Velkommen!