Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin
Detaljer
Aldersgrense
6 år
Premiere
Lengde
1 time 15 min
Regi
Rasmus A. Sivertsen
Rune Spaans
Rollebesetning
Knutsen: John Brungot
Ludvigsen: Hermann Sabado
Grevlingen: Finn Schau
Amanda: Siri Nilsen
Felle: Trond-Viggo Torgersen
Rasputin: Frank Kjosås
Roret: Bjarte Hjelmeland
Pizzatrynet: Sondre Lerche
Spøk-Else: Maj Britt Andersen
Skjelettet: Eldar Vågan
Jendor: Niklas Gundersen
Helga: Marie Blokhus
Alfred: Bjørn Sundquist
Språk
Norsk
Sjanger
Animasjon
Familiefilm
Begrunnelse for aldersgrense
Enkelte mørke og dramatiske scener gjør at denne filmen får 6-årsgrense.
Se mer

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin

TUUUUUT! <br />
Knutsen & Ludvigsen er to små fyrer som bor i en tunnel. De har en grevling i taket. De synger og spiller og småkjekler om det meste. Alt er som det pleier for disse to bekymringsløse trubadurene, inntil en ung dame plutselig faller av toget - inne i deres tunnel!

Den unge damen er Amanda, datteren til professor Felle, som er tatt til fange av den fæle Rasputin. Rasputin vil tvinge professor Felle til å lage et grusomt serum som gjør mennesker til marionetter. Greier han det, vil han snart ta kontroll over hele verden. Amanda må redde faren, og tiden er knapp. Knutsen & Ludvigsen er raskt ute med å tilby hjelp. Sammen med grevlingen, et hattestativ og masse annet nyttig drar de tre av sted på en dresin uten bremser.
Gjennom norsk landskap og kjente låter bærer det mot den hæslige plassen Bergen, der slaget om verdensherredømme skal stå. Det blir en farefull og fantastisk ferd hvor de på veien møter bl.a.: en uheldig gris, tre nordlandske rappkjefta rotter, Skjelettet og Spøk-Else fra Hedmarken, og ellers en haug med fillifjoller og snørrifjotter.
Vil de rekke å redde professoren i tide? Trøbler Knutsen & Ludvigsen det til for fortvilte Amanda? Er pianoslips til å spille på? Og hva skjer egentlig med grevlinger som blir spylt ned i do?

Fra regissørene bak "Jul i Flåklypa", "Kurt blir grusom" og "Pelle Politibil på sporet" kommer denne musikalske roadtripen av en familiekomedie, som er skrevet av og laget i samarbeid med Knutsen selv, alias Øystein Dolmen. De kjente Knutsen & Ludvigsen-sangene finner sin plass mellom ville påfunn og bisarre opplevelser i et rotterace der intet mindre enn jordas skjebne står på spill.
Vis mer