HOPPER - EXHIBITION ON SCREEN
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 30 min
Sjanger
Alternativt innhold
Se mer

HOPPER - EXHIBITION ON SCREEN

Hopper’s arbeid er den mest gjenkjennelige kunsten i Amerika – populær, hyllet og mystisk. Utallige malere, fotografer, filmskapere og musikere har blitt inspirert av hans kunst – men hvem var han, og hvordan klarte en strevende illustratør å skape en slik overflod av bemerkelsesverdige verk?

Denne nye filmen tar et dypdykk inn i Hopper’s kunst, hans liv og hans personlige relasjoner.

Fra hans tidlige karriere som illustratør; hans kone som ga opp sin egen lovende kunstkarriere for å bli hans manager; hans kritiske og kommersielle anerkjennelse; og i hans egne ord – denne filmen utforsker den gåtefulle personligheten bak penselen…

Kombinert med intervjuer med eksperter, dagbøker og en oppsiktsvekkende refleksjon av Amerikansk liv, Hopper vekker liv i Amerikas antakelig mest innflytelsesrike kunstner.

Sluppet for å sammenfalle med den enorme Hopper utstillingen (Edward Hopper’s New York) på Whitney Museum of American Art i New York fra 22. oktober – 23. mars.

Hopper er en sjelden kunstner, som har verk tilgjengelig til både den uformelle og kritiske observatør.

Rothko, Banksy, Alfred Hitchcock, David Lynch og til og med The Simpsons har alle blitt inspirert av den unike måten Hopper fanger det amerikanske liv.

Regissert Phil Grabsky
Lengde: 90 minutter
Engelsk tekst

Vis mer