Bestevenner 1080x1550
Detaljer
Aldersgrense
7 år
Premiere
Lengde
1 time 19 min
Regi
Christian Lo
Rollebesetning
Ane Dahl Torp
Anders Baasmo Christiansen
Jon Øigarden
Andrea Bræin Hovig
Regine Stokkevåg Eide
Johanna Girirpio
Live Marie Runde
Originaltittel
Bestevenner
Språk
Norsk
Sjanger
Barnefilm
Begrunnelse for aldersgrense
En dramatisk pågripelse kan virke skremmende på de yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.
Se mer

Bestevenner

Se den i Bergen

Niåringene Julie, Mette og Naisha er verdens beste venner. De fryder seg over snøen som laver ned, har snøballkrig med gutta, kjører kjelke og diskuterer hvem av dem som skal være Lucia på skolen. En dag kommer ikke Naisha på skolen. Hjemme er hun heller ikke. Naisha har forsvunnet! 
 

Hun og moren har nemlig fått beskjed om at asylsøknaden deres ikke er godkjent, og at de ikke får bli i Norge. Julie og Mette bestemmer seg for å lete etter dem.Man kan vel ikke bare kaste deres beste venn ut av landet? Det eneste sporet jentene har er en adresse, skrevet med usynlig blekk. I all hemmelighet sniker de seg av gårde på en dramatisk ferd til storbyen. Nå haster det å finne Naisha før politiet kommer.

Regissør Cristian Lo har et stort hjerte for å lage originale og engasjerende filmer for barn og unge der viljesterke karakterer har en sentral plass, og i likhet med flere av de andre spillefilmene hans berører også Bestevenner temaer som oppvekst, vennskap og utenforskap. Filmen har vunnet flere priser. I 2009 mottok den blant annet Sølvklumpen for beste barnefilm fra Norske kinosjefers forbund, og i 2010 var den nominert til Krystallbjørnen i konkurranseprogrammet Generation Kplus på filmfestivalen i Berlin.

Vis mer