Nordisk Film Kino åpner Oslo-kinoen Ringen på Grünerløkka fredag 8. mai. Ytterligere 11 kinoer planlegges å åpne fredag 15. mai.

12. mars ble samtlige 21 kinoer hos Nordisk Film Norge stengt med øyeblikkelig virkning. I snaue to måneder har kinolokalene vært stengte på grunn av koronasituasjonen (COVID 19).

Torsdag 30. april på ettermiddagen informerte Regjeringen om at de ville tillate samlinger med opptil 50 personer, dersom de fulgte smittevernreglene, holdt 1 meters avstand og hadde en ansvarlig arrangør.

-Dette er noe vi har gledet oss til i snart to måneder. Det skal bli deilig å komme tilbake igjen med det vi brenner for – og det vi kan så godt. Og vi vet at publikum gleder seg, sier Jannicke Haugen, adm.dir. i Nordisk Film Kino i Norge.

-I første omgang satser vi på en delvis åpning. Når vi nå åpner 8. mai på Ringen i hovedstaden, blir det tre til fire forestillinger per sal i første omgang. Hvor mange saler vi kommer til å ta i bruk og hvilke filmer vi skal vise fra start er foreløpig ikke klart, sier Jannicke Haugen.

-Vi har brukt de siste månedene til å forberede sikkerhetsrutiner og informasjon slik at våre ansatte skal føle seg 100% trygge og klare til å drive kino i henhold til samtlige smittevernregler. I tillegg vil vi sørge for at våre gjester skal få god informasjon og veiledning både digitalt og på våre kinohus. Det skal være trygt å gå på kino igjen, sier Jannicke Haugen.

Nordisk Film Kino har totalt 21 kinoer i Norge – hvor 7 av dem er i Oslo.

Den 15. mai åpnes ytterligere 11 kinoer dersom alt går etter planen. Det er kinoene i Asker, Askim, Colosseum i Oslo, Halden, Horten, Hønefoss, Tønsberg (Kilden), Kristiansund, Lagunen i Bergen, Verdal og Vika i Oslo.

Det er ennå ikke fastsatt datoer for åpning av kinoene Gimle, Symra, Saga og Klingenberg i Oslo. Det samme gjelder i Ålesund (Løvenvold).

Jannicke Haugen sier at åpningen vil skje gradvis og fornuftig.-Det blir langt i fra full kinodrift, men det gleder oss at vi kan begynne sånn smått. Vi skal drive ansvarlig kinodrift i mindre skala og følge samtlige smittevernregler. Dette jobber vi nå for fullt med, sier Jannicke Haugen.

Nesten samtlige ansatte i Nordisk Film Kino har vært permittert i snart to måneder, det vil si rundt 300 personer. Nå skal mange tilbake på jobb, men ikke alle i første omgang.

Regjeringen har antydet at det kan bli lovlig med organiserte forsamlinger på opptil 200 personer fra og med 15. juni. Det kan skje dersom åpningen av samfunnet går i henhold til planene.

-Vi er klare for full satsing igjen med et spennende og variert program når myndighetene gir oss klarsignal til det. Nå får vi kjenne litt på det vi kan i første omgang – også håper vi på full fart etter hvert, når korona-situasjonen tilsier det. Vi har full forståelse for at liv og helse har høyeste prioritet. Her er vi i høyeste grad på bølgelengde med myndighetene, sier Jannicke Haugen.