Welcome to Chechnya
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 47 min
Regi
David France
Rollebesetning
Olga Baranova
David Isteev
Maxim Lapunov
Originaltittel
Welcome to Chechnya
Språk
Engelsk/Russisk/Tsjetsjensk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne dokumentarfilmen inneholder autentiske opptak av overfall, et selvmordsforsøk og en voldtekt. Filmen får derfor 15-årsgrense.
Se mer

Welcome to Chechnya

Se den i Oslo

Det finnes land som har et inhumant, irrasjonelt og barbarisk syn på homofili - og så har man Tsjetsjenia. Siden 2017 har den russiske republikken anholdt, torturert og henrettet mennesker med LHBT-legning. Russiske myndigheter gjør ingenting, og det internasjonale samfunnet er frustrerende stille. Dermed er det opp til vanlige borgere å forhindre disse grove menneskerettighetsovergrepene, og i den nervepirrende dokumentaren WELCOME TO CHECHNYA følger vi en gruppe aktivister som setter sine egne liv på spill for å redde homofile ut av Tsjetsjenia.

Dette er en brutal og rystende dokumentar som skildrer en virkelighet som nærmest er for dyster og farlig til å være sann. Regissør David France (HOW TO SURVIVE A PLAGUE, BIFF 2012) måtte utgi seg for å være turist mens han filmet i Russland, og hovedpersonene er anonymisert ved hjelp av digital «deep fake»-teknologi, som forsterker følelsen av å befinne seg i en parallell marerittdimensjon. WELCOME TO CHECHNYA er en av årets sterkeste dokumentarer, og en påminnelse om at kampen for homofiles rettigheter på ingen måte er over.
Vis mer