Trailer coming soon
Wedding in Galilee
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 53 min
Regi
Michel Khleifi
Rollebesetning
Mohamad Ali El Akili
Bushra Karaman
Makram Khoury
Yussuf Abu-Warda
Anna Condo
Originaltittel
??? ?????? (Urs al-Jalil)
Språk
Arabisk/Hebraisk/Tyrkisk
Sjanger
Drama
Se mer
Trailer coming soon

Wedding in Galilee

Se den i Oslo

En palestinsk patriark søker tillatelse til å oppheve Israels portforbud for å gi sønnen et flott bryllup, men guvernøren går kun med på det på én betingelse: at han og hans offiserer får delta.

Faren aksepterer betingelsene. Dette setter i gang en rekke hendelser som involverer de ulike landsbybeboerne over de to dagene som leder opp til bryllupet: brudgommen er sint på faren for å ha akseptert kravet, kvinnene i landsbyen forbereder bruden for bryllupet, og palestinske ungdommer planlegger voldelig motstand, for å nevne noe. Og spenningen mellom hæren og lansbybeboerne øker, samtidig som brudgommens sinne og impotens truer familiens ære.

Wedding in Galilee maler et fantastisk bilde av de ulike dynamikkene i en palestinsk landsby, og vektlegger beboernes felles historie og felles kamp mot israelsk okkupasjon. Her understrekes særlig båndet til landet og dets fortid i et viktig filmverk om palestinernes nasjonale identitet. Filmen er den første spillefilmen lagd av en palestiner, og spilt inn i sin helhet i Palestina.

Vis mer