Trailer coming soon
Wajib
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
1 time 36 min
Regi
Annemarie Jacir
Rollebesetning
Mohammad Bakri
Saleh Bakri
Maria Zreik
Lama Tatour
Originaltittel
???? (Wajib)
Språk
Arabisk
Sjanger
Drama
Se mer
Trailer coming soon

Wajib

Se den i Oslo

Etter palestinsk tradisjon skal bryllupsinvitasjoner leveres personlig til hver gjest som inviteres. En far og sønn har fått jobben i dette jordnære familiedramaet om palestinere i dagens Israel.

Shadi, en palestinsk arkitekt bosatt i Italia, er tilbake i hjembyen Nazareth for å hjelpe til med søsteren Amals bryllup. Shadi blir med faren rundt i familiens gamle Volvo for å levere bryllupsinvitasjoner, og han er nødt til å forholde seg til alt han misliker med stedet han har flyttet fra: det vanskelige forholdet til faren, de konservative holdningene i nabolaget, og den israelske undertrykkingen av Palestina.

Wajib er jordnær og lavmælt både i billedspråk og dialog. Den tar seg god tid i skildringen av Shadis kompliserte forhold til faren og landet han elsker og hater, og Annemarie Jacirs arbeid med skuespillerne imponerer. Hovedrolleinnehaverne Mohammad og Saleh Bakri er far og sønn også i virkeligheten, og i likhet med filmens rollegalleri portretteres Shadi og faren som sammensatte mennesker.

Vis mer