Trailer coming soon
Veronikas to liv
Detaljer
Aldersgrense
6 år
Premiere
Lengde
1 time 37 min
Regi
Krzysztof Kieslowski
Sjanger
Drama
Se mer
Trailer coming soon

Veronikas to liv

Uvitende om hverandres eksistens krysser to kvinners skjebne hverandre under merkelige omstendigheter.

Den 23. november 1966, kl. tre om morgenen, fødes to pikebarn; ­Weronika i Polen og Véronique i Frankrike. De har samme navn og utseende, samme lidenskap for ­musikk og lever med samme livs­truende hjertefeil. Men de er uvitende om hver­­andres eksistens.

Veronikas to liv er en rørende historie om ­skjebnens forunderlige konsekvenser og derfor tilsyne­latende en film i to deler, en om Weronika og en annen del om Véronique, som begge spilles av franske Irène Jacob. Filmen trollbinder deg fra første øyeblikk med Slawomir Idziaks smertefullt vakre og ­eksperi­menterende filmfoto, som gjør det vanskelig å skille drøm og virkelighet fra hverandre. Zbigniew Preisners slående vakre musikk forsterker ­stemningslandskapet ytterligere.

Som i det eksistensielle ­dramaet Blind Chance, men også i Dekalogen og trilogien RødHvit og Blå, ­antyder Krzysztof Kieślowski at det finnes noe som ligger utenfor ­mennes­kets rekkevidde. Veronikas to liv kan også leses som en historie om identitet og ­skjebne, eller den kan fortolkes som en humanistisk fortelling om nærhet til fremmede, hvordan vi ­mennesker til tross for forskjeller og avstand, ja til og med uten kontakt, likevel er forbundet med hverandre.

Vis mer