Torden
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 44 min
Regi
André Øvredal
Rollebesetning
Nat Wolff
Priyanka Bose
Iben Akerlie
Martin Grid Toennesen
Per Frisch
Per Egil Aske
Originaltittel
Torden
Språk
Norsk
Sjanger
Drama
Fantasy
Spenning
Begrunnelse for aldersgrense
Filmen har partier med mørk og intens stemning, skildringer av voldsomme raseriutbrudd og enkelte lite nærgående voldsinnslag. Den får derfor aldersgrense 12 år.
Se mer

Torden

En ung gutt dør på uforklarlig vis i vestlandsbyen Odda - tilsynelatende brent opp fra innsiden. Og når norsk-amerikaneren Eric blir arrestert, mistenkt for drap, starter et mysterium som vil snu opp ned på både hva vi tror og hva vi vet om verden rundt oss.

Under avhør oppdager den nyutdannende psykologen Christine at Eric besitter enorme, overnaturlige krefter som han er ute av stand til å kontrollere. Og når Eric klarer å rømme utløser det en massiv menneskejakt, der Eric og Christine kommer stadig nærmere den utrolige forklaringen på hvor Erics dødelige krefter kommer fra...

Andre Øvredal overrasket publikum med Trolljegeren, hvor han brakte de mest kjente norske eventyrskikkelsene til heder og verdighet pa° en ny og overraskende ma°te. Denne gangen tar han Norrøn mytologi tilbake til Norge hvor den hører hjemme - i en form og sjanger som aldri tidligere er vist på norsk film.

Vis mer