Syk pike
Se tider
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 35 min
Regi
Kristoffer Borgli
Rollebesetning
Andrea Bræin Hovig
Henrik Mestad
Anders Danielsen LIE
Kristine Kujath Thorp
Eirik Sæther
Originaltittel
Syk pike
Språk
Norsk
Sjanger
Sort komedie
Se mer
Se tider

Syk pike

Åpningsfilmen på årets Oslo Pix filmfestival er en av årets mest særegne og etterlengtede norske filmer

Kristoffer Borgli har med sin andre spillefilm laget en fantastisk film om et narsissistisk prosjekt helt ute av kontroll. Filmen er et mesterstykke i balanse; Borgli – og vel så mye Kristine Kujath Thorp i hovedrollen som Signe – evner å balansere grotesk «body horror» verdig mesteren David Cronenberg med sylskarp, tidvis kynisk, satire over blant samtidens oppmerksomhetsjag og Oslos kulturmiljøer.

Signe sitter fast både i livet og i et dysfunksjonelt forhold med kunstnerkjæresten Thomas. Et forhold preget av en stadig konkurranse om oppmerksomhet. Etter hvert som Thomas blir mer og mer anerkjent for kunsten sin begynner Signe å føle seg tilsidesatt. For å ikke havne i skyggen av Thomas og den suksessfulle kretsen av unge kreative venner tar hun i bruk ekstreme midler for å få sympati og oppmerksomhet fra alle rundt seg.

Filmen hadde sin premiere på Cannes, verdens største og viktigste filmfestival, tidligere i år, bare ett år etter Joachim Triers suksess med Verdens verste menneske og Eskil Vogts De uskyldige som begge også ble vist i Cannes.

Vis mer
Showtimes for Syk pike
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt