Trailer coming soon
Støv på hjernen
Detaljer
Aldersgrense
6 år
Premiere
Lengde
1 time 35 min
Regi
Øyvind Vennerød
Rollebesetning
Inger Marie Andersen
Odd Borg
Kari Diesen
Wenche Foss
Willie Hoel
Liv Wilse
Sverre Holm
Unni Bernhoft
Per Theodor Haugen
Sjanger
Komedie
Se mer
Trailer coming soon

Støv på hjernen

Se den i Oslo

Den norske drabantbyklassikeren over alle. Første del av den såkalte Lamberseter-triliogien

I gjenoppbyggingen av Norge etter andre verdenskrig, ble drabantbyen et viktig virkemiddel for å sikre det norske folk en god bolig, og ikke minst en selveid bolig. Utover 50- og 60-tallet økte velstanden, samtidig som familiedynamikken endret seg, og det er dette som ble Øyvind Vennerøds sujett i hans drabantbyfilmer.

I den første, Støv på hjernen, møter vi husmoren Randi, som sammen med sin mann har flyttet inn i en nyetablert drabantby som befolkes av en mengde pliktoppfyllende og salmiakktørste husmødre som henne selv. De steller og stuller, men så iherdig at ektemennene nærmest føler seg vasket ut av huset og inn i armene på forståelsesfulle vamper eller enslige kontordamer. For å redde ekteskapet, danner de forsmådde hustruer en forening – Radikale husmødres forening – som er tenkt som et alternativ til det stedlige husmorlag.

Støv på hjernen er en filmatisering av Eva Ramms bok med samme navn. Både boka og filmen var formidable suksesser da de kom. Boka hadde et opplag på hele 55000 eksemplarer, og ble oversatt til flere språk. Filmen er fremdeles morsom, og en herlig tidsreise tilbake til 1950-tallets Oslo.

Vis mer