Sovekupé nr 6
Se tider
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
1 time 46 min
Regi
Juho Kuosmanen
Rollebesetning
Seidi Haarla
Yuriy Borisov
Originaltittel
Hytti no 6
Språk
Finsk/Russisk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder enkelte scener med en ustabil person som kan virke urovekkende på yngre barn. Filmen får derfor aldersgrense 9 år
Se mer
Se tider

Sovekupé nr 6

Et møte kan endre alt

SOVEKUPÉ NR. 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival.

Laura (Seidi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.

SOVEKUPÉ NR. 6 er regissør og manusforfatter Juho Kuosmanens andre spillefilm etter debutfilmen DEN LYKKELIGSTE DAGEN I OLLE MÄKIS LIV. Den er valgt ut som Finlands Oscar-kandidat til Beste internasjonale film. Filmen er basert på Rosa Liksom prisbelønnede roman og er en varm og humoristisk roadmovie.

"Nydelig varme og humor i en utypisk romantisk fortelling om to fremmede som møtes på et tog" - The Guardian

"Dypt tilfredsstillende... En annerledes kjærlighetshistorie som tar deg med gjennom Russland og tilbake i tid" - Variety
Vis mer
Showtimes for Sovekupé nr 6
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt