Trailer coming soon
Six Feet Over
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 36 min
Regi
Karim Bensalah
Rollebesetning
Hamza Meziani
Kader Affak
Souad Arsane
Mostefa Djadjam
Originaltittel
??? ????? ??? ????? (Fawq al-Ardh Sittah Aqdam/Six Pieds Sur Terre)
Språk
Arabisk/Fransk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Skildring av rus og alkohol, noe seksuelle skildringer, scener av lik og mørk tematikk gir filmen 12-års aldergrense.
Se mer
Trailer coming soon

Six Feet Over

Se den i Oslo

Sofiane lever et utsvevende liv i Paris, men står i fare for å miste oppholdstillatelsen. I håp om å løse problemet får han seg jobb hos et muslimsk begravelsesbyrå, noe som setter livet på en ny kurs.

For Sofiane er det enklere å plukke ut hvilke av de vestlige landene han har bodd i som han ønsker å la representere ham enn å si hvor han faktisk er født. Det er derfor en brå vending da han, i håp om å skaffe seg et arbeidsvisum, får en stilling ved et muslimsk begravelsesbyrå. Under oppsyn av El Haj, en utrivelig, eldre mann med lang erfaring i bransjen, trer Sofiane motvillig inn i de dødes verden. Tett på de sidene av egen identitet som han har prøvd å holde på avstand, må han konfrontere spørsmålet om hvem han egentlig er, og om det i det hele tatt er hvem han vil være.

Six Feet Over mottok prisen for beste manus ved Red Sea International Film Festival.

«Six Feet Over is taut with the tension that comes with being a minority in a western country. The clash of culture that Sofiane battles will sharply resonate with those who find themselves walking the tightrope between westernised ideas and Middle Eastern culture.»
- Razmig Bedirian, The National News -

Vis mer