No Other Land
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 35 min
Regi
Basel Adra
Yuval Abraham
Rachel Szor
Hamdan Balal
Originaltittel
No Other Land
Språk
Arabisk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Skildringer av krig og detaljert, nærgående skildringer av vold fra virkeligheten. Skildringer av mishandling.
Se mer

No Other Land

Se den i Oslo

En palestinsk aktivist allierer seg med en israelsk gravejournalist. Sammen kjemper de mot Israels bosetterpolitikk som daglig fordriver palestinere på Vestbredden og gjør dem hjemløse.

Siden barndommen har Basel Adra, en ung palestinsk aktivist, kjempet mot tvangsutkastelsen av befolkningen i byen Masafer Yatta på Vestbredden. Gradvis ødelegger de israelske okkupasjonsstyrkene hjem, tvinger beboerne til å forlate området, og etterlater det til israelske bosettere, som har tette bånd til det israelske militæret. Basel allierer seg med journalisten Yuval, og sammen dokumenterer de overgrepene som stiller palestinerne overfor et umulig dilemma; de kan enten bli og leve under uverdige forhold, eller gi opp og forlate sine hjem.

No Other Land forteller på en kraftfull måte om palestinsk aktivisme og understreker hvordan aktivisme går i arv fra generasjon til generasjon gjennom fokuset på Basels historie. Over flere år har et israelsk-palestinsk filmkollektiv - bestående av to palestinske og to israelske filmskapere - dokumentert uretten palestinere på Vestbredden daglig utsettes for, helt frem til den dramatiske utviklingen høsten 2023.

Vis mer