Nattebarn
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 40 min
Regi
Sverre Kvamme
Petter Aaberg
Rollebesetning
Petter Aaberg
Sverre Kvamme
Miriam Øyna
Emma
Monica
Oliver
Cormelia
Originaltittel
Nattebarn
Språk
Norsk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har selvmord som tematikk, og inneholder scener med rusmisbruk og seksuelle handlinger som kan virke forstyrrende på barn. Den får derfor aldersgrense 15 år.
Se mer

Nattebarn

Høsten 2017 står Petter på toppen av en bro klar til å avslutte livet, men blir stoppet av politiet i siste liten. For å holde de mørke og vonde tankene på avstand, bestemmer han seg for å lage film sammen med bestekompisen Sverre. Nattebarn er en ekte,?ra° og usminket film om a° velge livet.?

Petter og Sverre vil møte andre som sliter, og tar med seg kamera ut i Oslos nattetimer. Utstyrt med en god dose naivitet og spontanitet, ender de opp i konfliktfylte og uforutsigbare situasjoner sammen med karakterene som etterhvert blir en del av filmen. Dette setter også igang en terapeutisk prosess for Petter, og han føler seg etterhvert mindre alene og mer i kontroll over kaoset han har inni seg.

Regissørene Petter Aaberg (27) og Sverre Kvamme (25) debuterer med en film som er unik fordi den lar publikum oppleve angst og skam på kloss hold, og den lar oss samtidig få være med på en transformativ prosess. Når Petter er i en skapelsesprosess med filmen og møter andre unge mennesker som sliter, klarer han å tenke mer konstruktivt og tankene og livet hans blir litt lysere.
Vis mer