Min vakre stjerne
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
2 timer 9 min
Regi
Hirokazu Kore-Eda
Rollebesetning
Song Kang-ho
Gang Dong-won
Bae Doona
Lee Ji-eun
Lee Joo-young
Originaltittel
???
Språk
Koreansk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har en tematikk og enkelte scener som kan virke urovekkende på yngre barn. Den får derfor aldersgrense 9 år.
Se mer

Min vakre stjerne

Kåret til en av «årets beste filmer» i Aftenposten!

«En hjerterå, men også morsom historie om hvordan man møter forståelse og hjelp der man minst venter det.» - Aftenposten, terningkast 6

«Hjertevarmt. MIN VAKRE STJERNE går som PARASITT inn i viktige samfunnsspørsmål, blant anna forskjellen mellom fattig og rik»
Aftenbladet, terningkast 5

«Si hei til årets mest sjarmerende kjeltringer og julens mest hjertevarme film.» - BT, terningkast 5

«Hjertevarmende. En reise gjennom menneskeheten.» - Kinomagasinet, terningkast 5

«Original feelgood. Dette er en historie du ikke har sett før.» - Adressa, terningkast 5

«Humoristisk, sjarmerende, lun og hjertevarm, men aldri på en måte som går på bekostning av troverdigheten.» - Dagsavisen

«En familie kan være så mangt» - FVN

Et hjertevarmt og elegant drama som utfordrer etablerte forestillinger om hva en familie er.

Et nytt mesterverk fra Gullpalme-vinneren Hirokazu Kore-Eda (SHOPLIFTERS).

Vinner av Beste mannlige hovedrolle og Den uavhengige Juryprisen under Cannes Film Festival.

Vinner av Gledesspreder prisen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

Sang-hyeon er eieren av et vaskeri og jobber som frivillig ved kirken, hvor hans venn Dong-soo jobber. De to driver også en illegal forretning sammen: Sang-hyeon stjeler en gang i blant barn fra kirkens Baby Box sammen med Dong-soo og deretter selger de barnet på det svarte markedet for adopsjon. Men når en ung mor kommer tilbake etter å ha levert barnet sitt i en av boksene, oppdager hun dem og bestemmer seg for å bli med de på en biltur for å intervjue potensielle foreldre. Song Kang-Ho (kjent fra Parasitt) spiller hovedrollen, som gav ham prisen for Beste skuespiller under årets Cannes filmfestival. Broker er en varm, men bittersøt fortelling fra den kritikerroste Hirokazu Kore-eda om familien vi velger og familien vi gir slipp på.

Hirokazu Koreeda er en av Japans største filmskapere, og anerkjent verden over for filmer som det Gullpalme-vinnende dramaet SHOPLIFTERS. Med MIN VAKRE STJERNE har han for første gang laget film i Sør-Korea, men resultatet er ikke desto mindre umiskjennelig koreedask i både uttrykk og tematikk. Med et stjernelag av koreanske skuespillere foran kamera (Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona m.fl.) er dette et varmt og elegant drama som utfordrer etablerte forestillinger om hva en familie er.

Vinner av Gledessprederen under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund
Gledessprederen skal være filmen som sprer mest glede. Denne prisen deles ut av festivalen og en jury utnevnt av Norske kinosjefers forbund. Juryen har bestått av Ida K Balto (Aurora kino), Morten Ørmen (Lillehammer kino), Silje Utkilen (Hamar kino), Christin Berg, jury leader (Nordisk Film kino). Prisen ble tildelt «MIN VAKRE STJERNE», og består av et trykk av Camilla Thuy.

Dette er juryens begrunnelse:
Vi alle ble sjarmert av en broket gjeng som driver med svært tvilsom aktivitet. Med et grunnleggende alvorlig tema som ramme, fortelles en hjertevarm, morsom og medmenneskelig historie, der det utvikles et vennskap som i utgangspunktet er utenkelig. Den til tider smått absurde dialogen er morsom og tar enkeltmennesket på dypeste alvor. Skuespillerne leverer et strålende samspill og det knyttes et troverdig familieliknende bånd mellom de skadeskutte menneskene. Vi gikk alle ut av kinosalen med et smil om munnen, og vi håper at filmen kan få et langt liv på kino!


Vinner av Gledessprederen 2022 er «MIN VAKRE STJERNE» (regissør: Hirokazu Koreeda, produsent: Eugene Lee, distributør: Another World Entertainment)


Regi
Hirokazu Koreeda (Japan)
Filmer i utvalg:
SANNHETEN (2019)
SHOPLIFTERS (2018)
DET TREDJE MORDET (2017)
ETTER STORMEN (2016)
SØSTRE (2015)
SOM FAR, SÅ SØNN (BIFF 2013)
STILL WALKING (BIFF 2009)
NOBODY KNOWS (2004)
Vis mer