Trailer coming soon
Mediha
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 32 min
Regi
Hasan Oswald
Originaltittel
?????
Språk
Kurdisk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Lite nærgående skildringer av terror og krig. Gjennomgående mørk og intens stemning.
Se mer
Trailer coming soon

Mediha

Se den i Oslo

Mediha er en ung jesidi-kvinne som har overlevd folkemord, kidnapping og slaveri. Vi følger Mediha i hennes søken etter familien som fortsatt er savnet og skal befinne seg i den beryktede AlHol-leiren.

Mediha og de yngre brødrene Ghazwan og Adnan prøver å stable livet på plass igjen etter å ha vært kidnappet av Den islamske stat. Å finne familien er komplisert, så de tre søsknene blir nødt til å vende seg til et nettverk som jobber med å redde jesidier utsatt for menneskehandel for hjelp. Hasan Oswalds viktige dokumentar viser de langvarige følgene av grusomhetene utført av Den islamske stat. Gjennom tre år tar Mediha oss med på en reise for å finne rettferdighet, der hun konfronterer traumene og smerten gjennom videodagbøker, i et forsøk på et oppgjør med de som står bak.

«[.] through a combination of cinematic empathy and restrained filmmaking, Oswald (Higher Love)-who often allows Mediha and her siblings to record the footage we see-presents a moving treatment that celebrates human resilience. Life is hard, but is also beautiful.»
- Christopher Llewellyn Reed, Film Festival Today -

Vis mer