Trailer coming soon
Kult og kort IV: Løse skruer
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 16 min
Regi
Diverse
Sjanger
Barnefilm
Se mer
Trailer coming soon

Kult og kort IV: Løse skruer

Se den i Oslo

Syv korte fortellinger om å føle seg annerledes. I filmene møter du mange kule personer som på hver sin måte har «en skrue løs».

ZARA OG DEI: GORILLAHJERNE TIL MIDDAG (REGI: BJØRN SORTLAND OG NILS JOHAN LUND, 2017, 7 MIN)
Vi vet ikke så mye om Zara og de. Men Zara og de blør visst forferdelige mye neseblod. Og Zara og de stjeler visst både gryter og barn fra andre folk. Dessuten bor Zara og de i campingvogn. Og hva spiser egentlig Zara og de til middag? Helt sikkert noe skikkelig nifst.

TINDRA SET FYR (REGI: ANDREAS PALEOLOGOS, 2016, 10 MIN)
Tindra er fyrvokterdatter. Mens faren er på fisketur, slokner plutselig fyret. Samtidig er en båt er på vei rett mot skjærene! Tindra prøver å tenne opp fyret, men ved et uhell setter hun hele fyret i brann. En spennende fortelling om en liten jente med et stort ansvar.

VILL MARK (REGI: THEA HVISTENDAHL, 2016, 6 MIN)
Søstrene Lise og Synnøve leker ved elva i sitt nye nabolag. Leken blir brått forstyrret når to andre jenter dukker opp og vil vite hvem de er og hva de egentlig gjør på «deres» sted.

VERDENS MELLOMSTE FISK (REGI: CATHINKA TANBERG, 2016, 11 MIN)
Ingeborg skal være med i den årlige fiskekonkurransen. Snart fanger hun en usedvanlig mellomstor fisk. Ja, hun har faktisk fanget verdens mellomste fisk! Ingeborg og fisken blir rikskjendiser over natta. Men hva skjer når fisken legger på seg?

MARATONDAGBOKEN (REGI: HANNE BERKAAK, 2015, 8 MIN)
Hva om du skal delta i en løpekonkurranse, og planlegger veldig hardt å ikke vinne? I denne søte filmen får du møte de små og rare som aldri synes og aldri vinner - men som kanskje tar den største premien helt til slutt.

MYRHULL (REGI: TORFINN IVERSEN, 2018, 13 MIN)
Jenny og Ingrid skal på camping med pappaen til Ingrid. De er egentlig ikke så gode venner, men foreldrene ønsker at de skal være det. Jenny bærer på en vond hemmelighet. Oppe på fjellet kommer jentene utfor en vanskelig situasjon.

ODD ER ET EGG (REGI: KRISTIN ULSETH, 2016, 12 MIN)
Odd er så redd for å knuse hodet sitt at hele livet har gått i stå. Men en dag møter han bien Gunn. Hun er både uredd og glad i livet. Gjennom møtet med Gunn blir livet til Odd snudd på hodet, og på uventet vis blir han fri fra alle bekymringer.

I tillegg viser vises kortfilmen DEN MAGISKE TIDEN (REGI: KINE AUNE, 2013, 9 min), i anledning samenes nasjonaldag den 6. februar. Fortellingen om den lille reinkalven som kommer bort fra mora si er basert på en samisk kultur, på eventyr, legender og myter. Det er en filmfortelling om å bli født, forandre seg, leve, dø og se livet blomstre opp igjen, på nytt og på nytt.

Vis mer