Knerten og sjøormen
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 11 min
Regi
Tove Undheim
Rollebesetning
Espen P. A. Lervaag
Filip Mathias Eide
Mia Ålvik
Anette Hoff
Silya Nymoen
Silje Storstein
Sjur Vatne Brean
Kristoffer Olsen
Originaltittel
Knerten og sjøormen
Språk
Norsk
Sjanger
Familiefilm
Barnefilm
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder enkelte noe dramatiske scener der Knerten er i fare. Da disse er kortvarige og foregår i en trygg ramme, blir filmen tillatt for alle.
Se mer

Knerten og sjøormen

I den nye filmen om Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) får vi være med på verdens beste sommerferie på den magiske sommerøya til Tante Thea, og vi blir kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40).

Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv.
Men hva om sommeren med Eddy blir tre ganger så gøy? Og hva om de klarer å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnes? Havet er jo så stort at ingen vet hva som finnes der nede - ikke en gang Knerten! Sammen legger de ut på en spennende jakt som gjør sommerferien til deres mest eventyrlige noensinne.
Vis mer