A Happy Day
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
1 time 53 min
Regi
Hisham Zaman
Rollebesetning
Mohamed Salah
Sarah Aman Mentzoni
Ravand Ali Taha
Salah Qadi
Hilde Skovdahl
Aryan Pezeshki
Thea Sofie Loch Næss
Stig Frode Henriksen
Anja Saiva Bongo Bjørnstad
Originaltittel
A Happy Day
Språk
Norsk
Sjanger
Komedie
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har en tematikk og enkelte dramatiske scener som kan virke urovekkende på yngre barn. Den får derfor aldersgrense 9 år
Se mer

A Happy Day

Se den i Oslo

Terningkast 5 - Aftenposten "Ukonvensjonell og forfriskende"
Terningkast 5 - Filmpolitiet "Poetisk komedie med melankolske undertoner"
Terningkast 5 - Cinema "Storslått"
Dag og Tid "Rett og slett litt magisk"

På et asylmottak omringet av vakker, men nådeløs natur i Nord-Norge venter tenåringene Hamid, Aras og Ismail på å bli sendt ut av landet idet de fyller 18 år. Det eneste som bryter monotonien er jevnlige, håpløse rømningsforsøk.
Men når det en dag oppstår søt musikk mellom Hamid og den rebelske nykommeren Aida, blir hverdagen på mottaket snudd på hodet og både rømningsplanene og gruppedynamikken truer med å rakne.

Med sin tredje spillefilm har den kritikerroste og prisvinnende norske filmskaperen Hisham Zaman skapt et særegent univers der norsk flyktningpolitikk møter varm humor og et poetisk filmspråk.
Med unge skuespillere i de ledende rollene, har Zaman laget en morsom, tankevekkende og visuelt storslått film som fanger stillstanden og midlertidigheten som preger hverdagen til unge asylsøkere verden over.

A Happy Day hadde verdenspremiere på den internasjonale filmfestivalen i Toronto i september. Filmen er også i invitert til Chicago Internasjonale Filmfestival 2023 og skal åpne Bergen Internasjonale Filmfestival.

Vis mer