Gaia
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 36 min
Regi
Jaco Bouwer
Rollebesetning
Monique Rockman
Carel Nel
Alex van Dyk
Anthony Oseyemi
Originaltittel
Gaia
Språk
Afrikaans/Engelsk
Sjanger
Grøsser
Skrekkfilm
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har scener som kan virke angstskapende og inneholder nærgående skildringer av voldshandlinger og ofre. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.
Se mer

Gaia

«Dette kommer til å være årets mest originale grøsser på kino. Og som debutfilm er den løfterik» - Aftenposten, terningkast 4<br />
<br />
«Mørk og stemningsfull øko-skrekk» - NRK Filmpolitiet, terningkast 4<br />
<br />
«Sterke visuelle effekter og drømmelignende effekter får meg til å tenke på 2001: A Space Odyssey.» - Kinomagasinet, terningkast 4<br />
<br />
«Jungel-skrekk. En film som skiller seg ut i hopen av filmer som er laget for å fremkalle gru og ubehag hos publikum.» Adressa, terningkast 4<br />
<br />
She will transform us

Sørafrikanske Gaia er et friskt pust i den enda friskere sjangeren økologisk skrekk. Den er vakker, dystopisk og forstyrrende - og den har noen scener som tankene dine garantert vil gli tilbake til på fremtidige skogsturer.

Vi møter skogvokterne Gabi og Winston, som er på et rutineoppdrag i den dype urskogen i Sør-Afrika. Ting tar raskt en mørk vending for skogvokterne, og Gabi havner hos dommedagsdyrkeren Barend og sønnen Stefan. De to lever i en post-apokalyptisk virkelighet i skogen, i et noe merkelig samspill med naturen. Men det blir fort tydelig at det finnes større farer i området enn to avhoppere fra samfunnet.

Gaia sentrerer seg rundt få personer på et veldig avgrenset område, som gir den en tidvis klaustrofobisk følelse. Filmen er like vakker som den er ubehagelig og serverer en helt tydelig kommentar til vår tids største globale krise.


REGISSØR
Jaco Bouwer (f. 1973) er en sørafrikansk regissør og produsent, med en lang og kritikerrost karriere i teater bak seg. Det er først ganske nylig at Bouwer beveget seg fra scenen til lerretet, og Gaia er hans første spillefilm som regissør. Han er kjent for sin estetiske sans og evnen til å kombinere store politiske temaer med personlige historier. Prosjektene hans setter ofte fokus på nåtidens største kriser, slik Gaia er et godt eksempel på.
Vis mer