Trailer coming soon
Den elskverdige sjefen
Se tider
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 55 min
Regi
Fernando León de Aranoa
Rollebesetning
Javier Bardem
Manolo Solo
Almudena Amor
Óscar de la Fuente
Sonia Almarcha
Originaltittel
El Buen Patrón
Språk
Spansk
Sjanger
Komedie
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder enkelte scener med sex og vold, samt en drapshandling. Da disse ikke er nærgående skildret, får filmen aldersgrense 12 år.
Se mer
Trailer coming soon
Se tider

Den elskverdige sjefen

Shortlistet til Oscar for beste internasjonale film.

Vinner av hele seks Goya priser 2022:
Beste film
Beste regissør
Beste mannlige skuespiller
Beste originale screenplay
Beste klipp
Beste art direction

Han lyver, manipulerer og baksnakker. Han er DEN ELSKVERDIGE SJEFEN!

«Storartet satire med en herlig Javier Bardem» - Cinema, terningkast 5

«Har alltid et djevelsk smil på lur» - NRK Filmpolitiet

«Javier Bardems elegante selvbedrag av en fabrikksjef, er beste grunn til å se denne syrlige arbeidslivskomedien.» - Adressa

«Sleip sjarmør. Javier Bardem balanserer fint mellom elskverdig og ufyselig sjef i Spanias Oscar-kandidat.» - Aftenbladet

«En saftig hovedrolle. Javier Bardem er verdt tiden» - Dagsavisen

En fabrikk som produserer industrielle vekter venter besøk av en komité som potensielt kan gi dem en høythengende hederspris. Samtidig havner flere av de ansatte i trøbbel, og sjefen forsøker å kamuflere den ene katastrofen etter den andre.

Den spanske regissøren Fernando León de Aranoa og skuespiller Javier Bardem har nok en gang kastet seg inn i et samarbeid, denne gangen er resultatet en mørk komedie om klasseskillene på en arbeidsplass. Hovedpersonen er den karismatiske direktøren Blanco (Bardem), som med sine hvite løgner og vinnende vesen har en egen evne til å få de fleste situasjoner til å vippe i sin favør. I løpet av en hektisk uke får vi også innblikk i de ulike utfordringene som de ansatte ved fabrikken strir med, når de deler bekymringene sine med sjefen som insisterer på å ha en finger med i stort og smått.

I manges øyne (ikke minst sine egne) er Blanco en sann venn og farsfigur for sine ansatte. Ja vel, så er han kanskje litt for glad i de unge praktikantene, og han må kanskje ty til ufine metoder av og til. Slik er det jo når man sitter på toppen og skal styre alt og alle! Men akkurat denne uka, når fabrikken hans burde fremstå plettfri, så virker det plutselig som verden har bestemt seg for å konspirere mot ham. Vil han klare å hale prisen i land, og hva vil det gå på bekostning av?

REGISSØR
Fernando León de Aranoa (f. 1978) er både manusforfatteren og regissøren bak filmen The Good Boss. i 2002 vant han Concha de Oro-prisen under San Sebastián International Film Festival, og fem Goya-priser for filmen Mondays in the Sun.
Vis mer
Showtimes for Den elskverdige sjefen
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt