De uskyldige
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 57 min
Regi
Eskil Vogt
Rollebesetning
Rakel Lenora Fløttum
Alva Brynsmo Ramstad
Sam Ashraf
Mina Yasmin Bremseth Asheim
Ellen Dorrit Petersen
Morten Svartveit
Kadra Yusuf
Lisa Tønne
Originaltittel
De uskyldige
Språk
Norsk
Sjanger
Thriller
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har en utrygg stemning. Den inneholder flere urovekkende scener med enkelte skrekkeffekter, og skildringer av vold og drap. Filmen får derfor 15-årsgrense.
Se mer

De uskyldige

Det er sommer og lange lyse dager. Men ikke alle drar på ferie. Fire barn blir kjent og sammen utforsker de blokkene der de bor og skogen rundt. Skjult fra foreldrenes blikk utvikler barnas uskyldige lek seg til noe mer. Uhyggelige ting begynner å skje.

DE USKYLDIGE er en psykologisk grøsser skrevet og regissert av Eskil Vogt. I hovedrollene gjør fire barn helt enestående skuespillerprestasjoner man ikke har sett maken til i norsk film tidligere.

Dette er første gang Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf og Mina Yasmin Bremseth Asheim spiller i en film. De var mellom 7 og 11 år under innspillingen.

I andre roller finner vi Ellen Dorrit Petersen, Kadra Yusuf, Morten Svartveit og Lisa Tønne.

DE USKYLDIGE hadde premiere ved filmfestivalen i Cannes hvor den ble hyllet av internasjonal presse og var åpningsfilmen til Haugesund filmfestival.

PRESSEN OM FILMEN:

"Vakkert... Skremmende, overraskende, tankevekkende og nyskapende" - Fædrelandsvennen

"Nifst god" - Dagens Næringsliv

«Eit høgdepunkt i kinohausten» - Klassekampen

"Ein usannsynleg vakker og urovekkande skrekkfilm" - Dag og Tid

"Nervepirrende" - DR

"Hypnotiserer... en kunstopplevelse - av aller heftigste sort" - Vårt Land

"Vakker og uhyggelig fabel" - Variety

"Fantastisk skuespill ... spennende og varm" - Dagbladet

"River i hjertet og ryster sjela" - NRK

"Setter seg i kroppen slik bare spesielt gode thrillere og skrekkfilmer makter å gjøre" - Bergens Tidende

"Aldri har det vært bedre barneroller i en norsk film, og aldri har norske barn vært mer skremmende på film" - Adresseavisen

REGISSØR ESKIL VOGT OM FILMEN:

"Spiren til DE USKYLDIGE kommer fra å få egne barn og være vitne til deres famlende forsøk på å forstå verden. Plutselig kom glemte minner fra min egen barndom frem og jeg ble minnet om hvor radikalt annerledes man opplever verden som barn: man er så åpen, fantasien er så rik, man føler så sterkt. Det er spennende og magisk, men også veldig skremmende. Jeg har aldri vært så redd som når jeg var barn. En skygge på veggen om natten kunne lamme meg av angst.

Det var også noe med å observere barna mine når de ikke visste at jeg var der. Som når du henter i barnehagen eller skolen og ser datteren din dypt inne i en lekeverden de bare deler med vennene sine, en verden som forsvinner i samme øyeblikk de oppdager deg og vinker hei. Barn har et hemmelig liv. Og det rommet ønsket jeg å gå inn i.

Man kan argumentere for at barn er født uten moral og empati og at dette er noe samfunnet må lære dem. Det er derfor jeg synes det er interessant å se et barn gjøre noe som vi ville kalt ondt hvis en voksen gjorde det samme. Kan et barn være ondt når det ikke er ferdig utviklet ennå, når det ikke er ansvarlig for sine egne handlinger?"


DE USKYLDIGE er Eskil Vogts andre spillefilm. Hans første spillefilm BLIND hadde premiere ved filmfestivalene i Sundance og Berlin i 2014 og vant over 20 internasjonale priser. Vogt har også et tett samarbeid med regissør Joachim Trier og er manusforfatter av alle Triers filmer, sist THELMA (2018) og VERDENS VERSTE MENNESKE (2021).
Vis mer