De usedvanlige
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
1 time 54 min
Regi
Olivier Nakache
Éric Toledano
Rollebesetning
Vincent Cassel
Reda Kateb
Originaltittel
Hors normes
Språk
Fransk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen skildrer livet til ungdommer med autisme på institusjon. Filmen inneholder enkelte scener med urovekkende stemning og utagerende og voldelig adferd. Da dette kan virke urovekkende på yngre barn, får denne
filmen 9 års grense.
Se mer

De usedvanlige

Terningkast 5 - AFTENPOSTEN
«Alt balanserer på riktig side av streken i denne franske perlen ... Kom dere på kino, folkens. Det er filmer som dette vi alltid venter på»

Terningkast 5- FÆDRELANDSVENNEN
«Filmskaperduoen bak «De urørlige» er tilbake med nok en sterk og underholdende film ... En nydelig film, rett og slett»

KHRONO
«Forteller solid og varmt om noe vi gjerne trenger å høre om»

Olivier Nakache og Éric Toledano slo gjennom med De urørlige, som ble en supersuksess på både norske kinoer og i resten av verden. Også De usedvanlige er en virkelighetsbasert historie om vennskap som utgjør en forskjell.

Bruno (Vincent Cassel) tar seg av ungdommer med spesielt alvorlig autistisk diagnose, Malik (Reda Kateb) integrerer unge mennesker fra tøffe nabolag. De er drevet av like store deler av idealisme og oppfinnsomhet, og når de prøver ut idéen om å la Maliks ungdommer ta hånd om autistene i Brunos omsorg, åpnes nye verdener for dem alle. De to vennenes arbeid er nødvendig fordi ingen andre institusjoner ser ut til å være i stand til å håndtere dem, men de opererer utenfor fransk lov. Så når Bruno og Malik blir møtt av inspektører i den sosiale sektoren, trues deres kamp for å gi ungdommene verdighet og mening.
Flere av de autistiske ungdommene i filmen har blitt diagnostisert i det virkelige liv, og utfordringene de har, som å ta offentlig transport eller å omgås dyr, er basert på virkelige omstendigheter. Karakteren Bruno er inspirert av Stephane Benhamou, mannen bak organisasjonen Le silent des justes, og Malik er basert på Daoud Tatou som står bak Le Relais Ile de France. Éric Toledano ble kjent med Benhamou for mange år siden da et autistisk familiemedlem ble hjulpet av ham.

De usedvanlige fikk æren av å avslutte filmfestivalen i Cannes 2019 og vant også publikumsprisen under filmfestivalen i San Sebastián.
Vis mer