Trailer coming soon
The Blue Caftan
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
2 timer 4 min
Originaltittel
Le Bleu du Caftan
Språk
Arabisk
Sjanger
Drama
Se mer
Trailer coming soon

The Blue Caftan

ARABISKE FILMDAGER 2023: En homofil skredder, hans kone og hans unge lærling konfronterer hverandre og seg selv i et varmt og gripende kammerdrama. I sentrum for det hele står en slående kaftan, sydd sammen av blå silke og omtanke.

Den middelaldrende skredderen Halim driver en liten butikk sammen med sin kone Mina. Butikken sliter, men Halim arbeider langsomt og omhyggelig, særlig med en blå kaftan som skal vise seg å være det vakreste han har laget. Halim har dessuten andre ting enn økonomien å bekymre seg for. Han jobber iherdig med å skjule sin homofile legning for alle, inkludert Mina, noe som blir ytterligere komplisert når en kjekk ung mann, Youssef, melder sin interesse for å bli tatt inn som lærling - og for Halim.

Det hele utvikler seg til et trekantdrama, men kanskje ikke helt slik man skulle forvente. Selv om forholdet mellom Youssef og ekteparet byr på tårer og opphetede konfrontasjoner, utvikler de et sterkt bånd seg mellom, smidd av aksept og kjærlighet. The Blue Caftan er en film som søker etter det vakre i sine rollefigurer, og historien bæres av mektige skuespillerprestasjoner fra hovedrolletrioen. Avslutningsvis får kaftanen i filmens tittel en særdeles rørende betydning.

Følg Arabiske filmdagers Facebook-arrangement her: https://www.facebook.com/events/836802724267527

Vis mer