Behind the Mountains
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 38 min
Regi
Mohamed Ben Attia
Rollebesetning
Majd Mastoura
Walid Bouchhioua
Samer Bisharat
Selma Zeghidi
Helmi Dridi
Wissem Belgharek
Originaltittel
Oura el Jbel
Språk
Arabisk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Skildringer av hendelser som kan tolkes eller gi assosiasjoner til selvmordsforsøk. Utrygge familierelasjoner. Intens og skremmende stemning.
Se mer

Behind the Mountains

Se den i Oslo

Rafik slipper ut av fengsel etter fire år, og ønsker å gjenopprette forholdet til sin sønn. Høyt oppe i de tunisiske fjellene følger vi dem på en reise med et mål om å utfordre fysiske lover.

En tilsynelatende vanlig mann går en dag berserk på arbeidsplassen. Etter fire år i fengsel er det én ting Rafik vil, og han kidnapper sønnen sin for å ta han med opp til fjellene for å vise ham noe. Ser sønnen at faren kan fly?

Behind the Mountains beveger seg langsomt og med få ord i starten. Etter hvert får Rafik og sønnen følge av en gjeter, og dramaet blir ispedd elementer fra thrillersjangeren når trioen møter utfordringer i de tunisiske fjellene. Hovedrolleinnehaver Majd Mastoura får tydelig frem at Rafik ikke kjenner seg fri i A4-livet, samtidig som hans omsorg for sønnen skinner gjennom et plaget ytre.

Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Venezia i fjor.

«Unorthodox, yet fascinating, "Behind the Mountains" is mostly concerned with passing on the inspiring idea that it only takes one person to believe things can be different for change to begin.»
- Variety -

Vis mer