Trailer coming soon
Beautiful Beings
Se tider
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
2 timer 2 min
Regi
Guðmundur Arnar Guðmundsson
Rollebesetning
Birgir Dagur Bjarkason
Áskell Einar Pálmason
Viktor Benóný Benediktsson
Snorri Rafn Frímannsson
Originaltittel
Berdreymi
Språk
Islandsk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har flere partier med mørk og utrygg stemning. Den inneholder også scener som viser realistiske voldsskildringer og et seksuelt overgrep. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.
Se mer
Trailer coming soon
Se tider

Beautiful Beings

Tidlig 2000-tall på Island. Addi er del av en guttegjeng med outsidere. En dag bestemmer han at mobbeofferet Balli skal få bli en del av gjengen. Overlatt til seg selv oppstår nye vennskap og allianser mellom tenåringsguttene. Hjemmefester, eksperimentering med dop og voldelige oppgjør med andre gjenger eskalerer til stadig farligere situasjoner. Guttene står overfor et veiskille hvor lojaliteten og vennskap blir utfordret.

BEAUTIFUL BEINGS er en energisk oppvekstskildring full av forvirrede følelser og fire fantastiske unge skuespillere i hovedrollene. Det er en film som fanger ungdomstidens råskap med skjønnhet og brutalitet. En film man vil kjenne seg igjen i på godt og vondt, uansett når og hvor man vokste opp. Regissør Gudmundur Arnar Gudmundsson har tidligere laget den kritikerroste HEARTSTONE (2016). BEAUTIFUL BEINGS er mesterlig filmet av den norske fotografen Sturla Brandth Grøvlen (ETT GLASS TIL, DE USKYLDIGE). Filmen hadde verdenspremiere på Berlin filmfestival, der den vant Europa Cinemas Label-pris for Beste europeiske film.

REGIVISJON:

"Barndomsvennene mine og jeg kommer fra helt vanlige arbeiderklassefamilier. Likevel følte vi at vår verden da vi var tenåringer var helt unik. Vår sarkastiske og interne humor, vår voldelige oppførsel og foreldrene våre som ikke visste hvordan de skulle takle sine egne liv. BEAUTIFUL BEINGS handler om en guttegjeng som føler seg uvelkommen i en kald verden, men som finner støtte i hverandre. Den stiller noen sentrale spørsmål; Hva er ekte vennskap? Og hvordan finner du din egen vei i livet?" - Guðmundur Arnar Guðmundsson
Vis mer
Showtimes for Beautiful Beings
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt