Barn
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
2 timer 37 min
Regi
Dag Johan Haugerud
Rollebesetning
Ella Øverbye
Henriette Steenstrup
Thorbjørn Harr
Jan Gunnar Røise
Anne Marit Jacobsen
Andrea Bræin Hovig
Hans Olav Brenner
Adam Pålsson
Trine Wiggen
Selome Emnetu
Originaltittel
Barn
Språk
Norsk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder en dramatisk skildring av en ulykkessituasjon, og har en tematikk som kan virke urovekkende på yngre barn. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.
Se mer

Barn

BARN skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker.

Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

BARN er et varmt, gripende, humoristisk og skarpt observert drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av den kritikerroste SOM DU SER MEG. I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Thorbjørn Harr, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen. BARN handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen.

?????? «Praktfull - Haugerud er en enestående filmskaper» Ingrid Åbergsjord, Aftenposten
?????? «Barn er en triumf - den fineste norske filmen siden Oslo 31. august» Benjamin Yazdan, Klassekampen 
?????? «Et mesterverk - en av tiårets beste norske filmer»» Einar Aarvig, P6 Rock (Aarvig anmelder også i Vårt Land, men der uten terningkast)
?????? «Smerte, sårhet og glede - akkurat som livet jo er» Ørjan Nilsson, Bergensavisen
????? «En film som blir med deg hjem fra kinoen!» Birger Vestmo, NRK
????? «Sjelden å se i norsk film!» Inger Bentzrud, Dagbladet
????? «Nøktern, varm og sylskarp - med Barn viser Haugerud at han er en av Norges mest spennende og særegne filmskapere» Mode Steinkjer, Dagsavisen
????? «Utvilsomt årets beste norske film - Henriette Steenstrup, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig og Anne Marit Jacobsen gjør noen av sine beste filmroller» Terje Eidsvåg, Adresseavisen
????? «Et kinderegg av en film - veldig morsom, dypt alvorlig og uhyre aktuell» Britt Sørensen, Bergens tidende
????? «Sterk og modig filmjuvel» Elisabeth Bie, Stavanger AftenbladVis mer