Arab Blues
Detaljer
Aldersgrense
6 år
Premiere
Lengde
1 time 27 min
Regi
Manele Labidi Labbé
Rollebesetning
Golshifteh Farahani
Hichem Yacoubi
Majd Mastoura
Originaltittel
Un divan à Tunis
Språk
Arabisk/Fransk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Enkelte dramatiske scener gjør at filmen får aldersgrense 6 år.
Se mer

Arab Blues

Vinneren av publikumsprisen på Venezia Filmfestival!

«En forfriskende og underholdende komedie» - Cinema, terningkast 5

«En underholdende gladfilm drevet av fremtidsoptimisme, som velger å tro på det beste i mennesker.» - Dagsavisen

«En varm, morsom og smart terapikomedie » - NRK Filmpolitiet

«Om Woody Allen var en fransk-tunisisk kvinne, hadde han laget en film som Arab Blues.» - James Mottram, The National

Psykoanalytikeren Selma vender tilbake til sitt barndomshjem i Tunis etter å ha bodd ti år i Paris, og til familiens store irritasjon vil hun starte sin egen klinikk. På veien møter hun både skepsis i nabolaget, urimelig byråkrati og mange tragikomiske utfordringer. Hvordan får man tak i potensielle pasienter i et samfunn som mener at mental helse er tabu?

Arab Blues er en forfriskende, tunisisk komedie, som tar opp tunge temaer på meget elegant vis. Her får man et innblikk i den tunisiske hverdagen etter den arabiske våren, særlig sett fra kvinnenes perspektiv. Gnisningene som oppstår mellom de som har reist fra Tunisia til Europa og de som har blitt boende er gjenkjennelige. Dette er skuespiller Golshifteh Farahanis første rolle i en komedie, og hun briljerer som den nonchalante og egenrådige Selma. Terapitimene hun har med de nye pasientene sine er alt annet en kjedelige, og byr på et fargerikt persongalleri, samtidig som man kjenner alvoret som ligger rett under overflaten.

Manele Labidi er en fransk-tunisisk regissør som tidligere har skrevet og regissert for teater, radio og tv. Labidis første kortfilm var A room of my own (2018), basert på Virginia Woolfs kjente essay ved samme navn. Arab Blues er hennes første spillefilm.
Vis mer