Oslo Pix // This is not a movie + panelsamtale om gravejournalistikk

Oslo Pix pop-up This is not a movie

Finn kinoforestillinger i nærheten av deg

Oslo Pix Pop-up er en mini-mini-utgave av den internasjonale filmfestivalen Oslo Pix som skulle gått av stabelen i juni. Pop-up-en gir deg noen høydepunkter fra årets program, og onsdag 26. august blir det visning av dokumentaren This is not a movie.

Robert Fisk lever under mottoet «Rapporter det du ser med dine egne øyne. Først da kommer du nær sannheten». Yung Changs dokumentarfilm følger Fisk på reportasjereiser i regionen – med Syria, Palestina og Libanon som de viktigste hovedmålene.

Etter filmen inviterer vi til en samtale mellom garvede journalister om hvordan utenriksjournalistikken har endret seg i takt med spredningen av falske nyheter i alternative nyhetskanaler. Hva er utfordrende med å dekke konfliktområder der det pågår voldsomme ideologiske kamper om hva som er sant og usant? Og hvordan er det mulig å bedrive fri presse i områder som kontrolleres av kun én part i konflikten?

Oslo Pix viser This is not a movie i to av salene på Vika onsdag 26. august. Ønsker du å se filmen og få med deg etterfølgende panelsamtale velger du visningen i Vika 1 kl. 18.00.

Filmen er en del av festivalens seksjon, Pix Politikk, og er støttet av Fritt Ord.

Følg arrangementet på Facebook!

Om filmen
Robert Fisk lever under mottoet «Rapporter det du ser med dine egne øyne. Først da kommer du nær sannheten». Som utenrikskorrespondent for en rekke britiske aviser, nå sist for The Independent, har han kommet tett på mange av de voldsomme hendelsene som har definert det moderne Midtøsten: han dekket massakrene i Sabra og Shatila, intervjuet den unge Osama Bin Laden og har vært til stede under talløse bomberegn over regionen. Karrieren hans begynte som ung og fryktløs reporter i Nord-Irland på 1980-tallet, men veien gikk raskt videre til Midtøsten og Libanon – et sted han har kalt sitt hjem i snart fire tiår.  

Yung Changs dokumentarfilm følger Fisk på reportasjereiser i regionen – med Syria, Palestina og Libanon som de viktigste hovedmålene. Han returnerer til steder han har dekket og mennesker han har møtt på tidligere reiser. Filmen tar oss med inn i Fisks arbeid både før og nå, og drøfter hva utenriksjournalistikk på bakken kan og bør være. I tillegg til å formidle Robert Fisks enorme kunnskap om regionen, diskuterer This Is Not a Movie arbeidsmetoder, etikk, kritikken mot Fisks perspektiv på Midtøsten og hvordan en digital mediehverdag har endret vilkårene for journalistikk og ytringsfrihet. Det er brennende aktuelt, uhyre spennende og ikke minst ufattelig viktig.

2019 // Canada, Tyskland // engelsk og arabisk tale, engelsk tekst // 106 min // 15 år

Om Oslo Pix
Oslo Pix er hovedstadens nye internasjonale filmfestival som arrangeres for fjerde gang juni 2021. Da ruller vi den røde løperen ut mellom Saga og Klingenberg kino, og slår dørene opp på Vega Scene for en syv dagers fest med film, festivalstemning og opplevelser for store og små. Les mer om festivalen: http://oslopix.no/no/. Har du spørsmål? Kontakt oss på mail [at] festivalkontoret.no () eller send oss en melding på Facebook https://www.facebook.com/oslopix/