Kunstneren og tyven // Besøk av kunstneren // Gimle

Kunstneren og tyven

Velkommen til matiné på Gimle søndag 20. september kl. 14:30. Vi viser «Kunstneren og tyven» og får storfint besøk av selveste kunstneren! 

BESØK OG SAMTALE:
Til Gimlematinéen kommer kunstneren i filmen, Barbora Kysilkova! Etter filmen vil det være en samtale med Merete Morken Andersen, og det blir anledning for publikum til å stille spørsmål.

 OM FILMEN:
I Benjamin Rees fengslende dokumentarfilm møter en maler, Barbora, tyven som stjal kunsten hennes, Karl-Bertil - og ender opp med å male ham. En ufattelig, bemerkelsesverdig og sann historie om et usannsynlig vennskap.

★ "En av årets beste filmer, en utrolig historie" skriver utenlandske kritikere

★ Under Sundance filmfestival vant filmen Special Jury Award for Creative Storytelling. Det er første gang en norsk-regissert dokumentar konkurrerer i Sundance, og filmen mottok strålende kritikker fra et samlet anmelderkorps.

★ Ved lansering i USA i sommer, ble filmen igjen hyllet av kritikerne, og blir av flere betegnet som "The year's most moving documentary" og figurerer på flere "årets beste filmer"-lister, bl.a BBC og Variety. Filmen er allerede solgt til nesten 50 land.

★ Under filmfestivalen i Haugesund vant den Andreasprisen, og juryen skriver bl.a.: "Årets prisvinner forteller en oppsiktsvekkende historie om et særegent møte. Den lykkes til fulle med å minne oss på at ingen er bare det du først ser (...) Filmen bryter ned fasadene, og løfter fram en sterk humanitet og dype menneskelige bånd. Prisvinneren gnistrer av menneskeverd, kunst og kjærlighet."

Trailer finner du her:
https://www.nfkino.no/film/kunstneren-og-tyven?city=oslo

REGISSØREN OM PROSJEKTET:
- Etter jeg var ferdig med dokumentaren Magnus gjorde jeg research på nye prosjekter. Jeg var interessert i kunsttyverier - og kunsttyver - og plutselig dukket denne saken om tyveriet av to malerier fra Galleri Nobel i Oslo. Jeg begynte umiddelbart da å filme interaksjonen mellom kunstneren Barbora og tyven Karl-Bertil, fra fjerde gang de møttes. Det startet med å skulle være en kort dokumentar, men så skjedde det så mye, så uventet og så interessant, at jeg fortsatte å filme - og jeg ikke hadde en fjerneste anelse om at kom til å skje underveis i prosjektet.

Velkommen til Gimle!