Førpremiere: Juan of the Dead // Vika

Juan of the Dead

Finn kinoforestillinger i nærheten av deg

Fra 140,-

Vi ønsker velkommen til en ellevill zombie-kveld på Vika kino den 26.oktober!

Som en forsmak på årets Film fra Sør-festival, inviterer vi 26. oktober kl. 18:00 til et gjensyn med Juan of the Dead (2011). Dette var Cubas første horrorfilm noensinne, og en stor publikumsfavoritt under Film fra Sør 2012!

Visningen innledes av den velkjente filmkritikeren, programlederen og skrekkfilmentusiasten Brita Møystad Engseth.

Filmen vises også under årets festival (26. nov–6. des) i seksjonen Film fra før, som omfatter utvalgte klassikere fra tidligere festivaler.

Om filmen: 
Kan de levende døde by på en forretningsmulighet? 
Ingen jobb, ingen kone, ingen bekymringer. Fraskilte Juan lever livet i Havanna, hvor han fisker, fester og flørter seg gjennom dagene. Han er fornøyd med tilværelsen, og i motsetning til mange andre i byen lengter han ikke etter et bedre liv i Miami. Men en dag begynner merkelige hendelser å inntreffe. En mystisk og dødelig epidemi sprer seg raskt gjennom byen, og truer med å bryte ned samfunnet. Juan lar seg imidlertid ikke skremme. Han ser en sjanse til å snu situasjonen til sin fordel, og på kort tid er skadedyrfirmaet «De dødes Juan» en realitet.

Juan of the Dead er en humoristisk vri på den klassiske zombiefilmen, og de som har sett Shaun of the Dead (2004) vil kjenne seg igjen. Dette er imidlertid ikke bare en lettbeint komedie. Regissør Alejandro Brugués kommer ved flere anledninger med skarpe stikk mot den sosiale og politiske situasjonen på Cuba, og filmen balanserer finurlig mellom humor og alvor.

Regi: Alejandro Brugués / Spania, Cuba / 2011 / Spansk tale, engelske undertekster / 92 min / Aldersgrense 15 år