Førpremiere: CAMORRAENS BARN

CAMORRAENS BARN

Vi inviterer til førpremiere av CAMORRAENS BARN på Vika kino 11. desember kl.18.00. Vi får besøk av Pellegrino Riccardi som introduserer filmen.

Basert på en roman av Roberto Saviano(Gomorra) og vinner av Sølvbjørnen for Beste Manus ved Berlin Filmfestival 2019.

Følg arrangementet på Facebook!

Pellegrino Riccardi er vokst opp i England i en italiensk familie, eller for å være nøyaktig, i en familie fra Napoli området. Pellegrino er foredragsholder, motivator og tverrkulturell ekspert. Han har bodd i Norge siden 1995. Han sier at passet sitt er britisk, skattekortet er norsk, mens hjertet er definitivt fra sør-Italia.

"Camorraens barn" er filmen om hvordan en ungdomsgjeng så sitt snitt til å ta over et helt nabolag fra den lokale mafiaen, da alle deres ledere ble arrestert. Det gikk bra en stund...

Seks gutter raser på scootere gjennom de smale gatene i Sanità-området i Napoli. Nicola og gjengen hans er fryktløse slyngler, alltid på jakt etter penger i likhet med de virkelige gangsterne de ser opp til. De øver på maskingevær-skyting på byens hustak, dealer dop og nøler ikke med å bruke våpen for å kontrollere nabolaget. Nicola øyner plutselig en mulighet for å få guttegjengen for alvor til topps i miljøet og utfordrer en av de gamle bossene. Men, den som regjerer i dag, kan godt være død i morgen. Når så kjæresten gjør at Nicola havner i kryssilden mellom frontene, blir han tvunget til å ta et valg. Camorra-eksperten Roberto Saviano (Gomorra, 2006) skrev manus etter sin egen bok, sammen med Maurizio Braucci og Claudio Giovannesi. Filmen gir et sjokkerende portrett av en yngre generasjon, som lever i en tilstand av permanent krig.