CLOSE // Samtale med Sissel Gran og Peder Kjøs

Close

Velkommen til visning av kritikerroste Close fredag 27. januar kl. 17.30 på Vika kino.

 

Vi har gleden av å invitere to eminente psykologer til denne visningen av Close, nemlig Sissel Gran og Peder Kjøs. Samtalen vil ta sted i sal rett etter filmen er ferdig. Gran og Kjøs vil snakke om hvordan de opplever og tolker filmen fra et psykologisk perspektiv.

sissel

Sissel Gran / Foto: Kristoffer Myhre

Peder Kjøs

Peder Kjøs / Foto: Kristoffer Myhre                                                 

Close er en sår og vakker oppvekstskildring om identitet og brytningstid fra belgiske Lukas Dhont (Girl). Filmen skildrer hvor sårbart overgangen fra barn til ungdom kan være. Det er en uforglemmelig film om vennskap og kjærlighet, men også sorg og savn. Close handler om å miste noen, og om å finne seg selv.

Sissel Gran er en av Norges mest kjente psykologer og er en foregangsperson innen sitt felt. Hun jobber som parterapeut og coach, samt foreleser og forfatter. Hun utdannet seg fra UiO 1979, og driver for tiden privat praksis i Oslo. Hun er lidenskapelig opptatt av kunnskapsformidling og opplysning, og har skrevet for en rekke nasjonale aviser i en årrekke.

Peder Kjøs er en av de ledende profilene innen psykologi og psykoterapi i Norge. Som programleder og terapeut på det anerkjente TV-programmet «Jeg mot meg» på NRK1 og gjennom podcastene «Hos Peder» og «God bedring", også distribuert av NRK, har han blitt et svært kjent navn. Han skriver for noen av de største avisene i Norge, og er en ettertraktet foredragsholder innenfor psykisk helse og menneskelige relasjoner.

Om filmen:
Léo og Remi er bestevenner, men når de starter på ungdomsskolen sklir de fort fra hverandre. Léo er mer opptatt av å passe inn og få nye venner, mens Remi ønsker å beholde det som var og sliter med å tilpasse seg den nye hverdagen.

Filmen vant en av hovedprisene under årets filmfestival i Cannes – Grand Prix og ble nominert til en Golden Globe. Close er Belgias Oscar-kandidat, og kan bli nominert til Oscar i 2023.

Foto: Kristoffer Myhre