The Teacher
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 55 min
Regi
Farah Nabulsi
Rollebesetning
Saleh Bakri
Mahmood Bakri
Imogen Poots
Stanley Townsend
Nabil Al Raee
Muhammad Abed Elrahman
Ruba Blal
Paul Herzberg
Andrea Irvine
Originaltittel
??????? (Al-Ustaadh)
Språk
Arabisk/Engelsk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Gjennomgående mørk stemning, skrildring av drap og vold, skildring av krig.
Se mer

The Teacher

Se den i Oslo

Årets åpningsfilm er et menneskelig drama som foregår i et politisk landskap. Den følger en palestinsk lærer på det okkuperte Vestbredden. Han er dypt engasjert i motstandskamp samtidig som han prøver å støtte opp om den yngre generasjonen. Dette er en brennaktuell film om Palestinas fremtid.

Den palestinske engelsklæreren Basem sliter etter en tragisk hendelse i fortiden, og dedikerer mye av tiden til elevene sine. Han får et særlig tett bånd til Yakoub og broren hans Adam, som får hjemmet sitt rasert av den israelske hæren. På samme tid prøver et ektepar å finne soldat-sønnen som er tatt til fange av en palestinsk motstandsgruppe.

Overgrepene mot palestinerne på Vestbredden skildres i detalj i The Teacher. Særlig vektlegger regissør Farah Nabulsi konsekvensene handlingene utført av den israelske okkupasjonsmakten har for sivilbefolkningen. Hjem rives, olivenlunder brennes, barn fengsles, og palestinske sivile drepes uten konsekvenser. Dette er et gripende og velspilt drama om et folk som lever under uutholdelige forhold.

«Shot in occupied territory on the West Bank, "The Teacher" is charged, angry and incredulous about the injustices and indignities visited upon Palestinians there; it's an effective polemic that views the situation through a variety of characters from a single perspective.»
- Steve Pond, The Wrap -

Vis mer