Trailer coming soon
neptune frost
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 45 min
Regi
Anisia Uzeyman
Saul Williams
Rollebesetning
Cheryl Isheja
Bertrand Ninteretse
Eliane Umuhire
Elvis Ngabo
Språk
Engelsk/Fransk/Kinyarwanda/Swahili
Sjanger
Musikal
Sci-Fi
Begrunnelse for aldersgrense
Filmen får 15 års aldersgrense på grunn av enkelte voldsscener og en gjennomgående mørk og til tider dyster stemning. Filmen har enkelte forstyrrende tematiske elementer.
Se mer
Trailer coming soon

Neptune Frost

Se den i Oslo

I fjelltoppene av Burundi møter vi Matalusa, en gruvearbeider på jakt etter metall. Under tøffe arbeidsforhold prøver han og kollegaene å holde humøret oppe gjennom sang og dans. Etter hvert får Matalusa nok og legger på flukt. Han blir dratt inn i cyberspace, hvor han møter likesinnede, blant annet interseksuelle Neptune som kjemper mot kapitalismen og menneskene utenfor. I cyberspace, et hacker-kollektiv, prøver de å lage seg et eget og bedre miljø på innsiden.

Neptune på den andre siden ender opp i cyberspace etter å ha blitt overfalt av en mann som viser seg å høre til cyberspace-klanen. Denne klanen virker som en stor familie som holdes sammen av den samme ideologien og tankesettet. Deres teknologiske verden er roligere og mindre stressende enn verden utenfor og de som kommer seg inn sier at det er som de har fått et kall som har trukket dem dit.

Filmen forteller historien ved hjelp av sang og dans mellom de ulike karakterene, men det er Matalusa og Neptune som er i sentrum. Vi ser også at cyberspace-klanen har drakter som er bygget av datalignende deler og det virker som de er en del av maskinen når de går over til denne verdenen. Neptune Frost er en av årets mest kritikerroste og unike filmer, og er en unik afrofuturistisk science fiction-punk-musikal med klare paralleller til Alice i eventyrland.
Vis mer