Flukt
Se tider
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 29 min
Regi
Jonas Poher Rasmussen
Originaltittel
Flee
Språk
Dansk/Dari/Engelsk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne animerte dokumentarfilmen har partier med utrygg og mørk stemning og inneholder innslag med dokumentaropptak av krigshandlinger og ofre. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Se mer
Se tider

Flukt

FLUKT er en prisvinnende dokumentar som er Oscar-favoritt i kategoriene beste dokumentar, beste animasjonsfilm og beste internasjonale film.

Amin er 36 år, velutdannet og suksessfull. På overflaten virker alt perfekt, men Amin har aldri fortalt noen historien om hvordan han flyktet fra Afghanistan til Danmark som barn. Selv ikke til kjæresten Kasper, som han skal gifte seg med. For å kunne slå seg til ro, er han nødt til å åpne opp om det han som barn fikk ordre om å holde hemmelig. For første gang forteller Amin sin historie.

Amins oppgjør med fortiden tar han tilbake til en lykkelig barndom i 1980-tallets Kabul, med a-ha på walkman'en og Jean Claude van Damme-plakat på gutterommet. Men også minnene om en nådeløs borgerkrig, som forvandler den trygge hverdagen til en krigssone og splitter hans familie. Krigen sender 11 år gamle Amin og familien på en farefull flukt, som først avsluttes fem år senere, når han ankommer Danmark - helt alene.

FLUKT er en sterk og rørende dokumentar som bruker vakker animasjon for å fortelle Amins historie. Filmen bygger på samtaler Amin har hatt med sin barndomsvenn og regissør Jonas Poher Rasmussen. Som publikum får vi være flue på veggen når han åpner seg opp til sin venn for første gang.

FLUKT har allerede vunnet en lang rekke priser på filmfestivaler, blant annet prisen for beste dokumentar ved Sundance filmfestival. Den regnes som Oscar-favoritt i kategoriene beste dokumentar, beste animasjonsfilm og beste internasjonale film.

Den unike blandingen av animasjon og arkivmateriale gjør dette til en filmopplevelse som ikke ligner noe annet og som har fått filmanmelderne til å ta fram superlativene.


REGISSØR JONAS POHER RASMUSSEN OM FILMEN:

"FLUKT er en historie om mange ting: Flukt, kjærlighet, seksualitet og familie. Men om jeg skal oppsummerer filmen i én setning er det en historie om en mann som prøver å finne sitt hjem."

PRESSEN OM FILMEN

"En av årets beste dokumentar- og animasjonsfilmer"
- Filmmagasinet

"Vanvittig sterk, fullstendig unik og underholdende"
- TV2 Danmark

"En stor filmfortelling, se den på kino!"
- Filmkommentaren

"FLEE is a remarkably humanising and complex film, expanding and expounding the kind of story that's too easily simplified."
- The Guardian

"It's activism, therapy, and great cinema all at once"
-IndieWire

".the film is an incredibly intimate act of sharing."
Variety
Vis mer
Showtimes for Flukt
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt