Nypremiere m/besøk: Vi er her nå

Vi er her nå

Finn kinoforestillinger i nærheten av deg

Vi inviterer til nypremiere på "Vi er her nå" onsdag 27. mai kl. 20:00 på Vika kino.

Etter visningen blir det en samtale med filmskaperne, ledet av Cato Fossum, filmprogrammerer og ansatt i Kortfilmfestivalen. Samtalen dokumenteres.

Følg arrangementet på Facebook!

Filmen er produsert av produksjonskollektivet ALTERNATIVET som består av filmskaperne Magnus Mork, Guro Bruusgaard, Katja Eyde Jacobsen og Mariken Halle og distribueres av Another World Entertainment.  www.alternativetproduksjon.no

«Vrenger kinoens vegger»
- Jon Inge Faldalen, Rushprint

«Slående tonträff och pricksäker humor när en grupp nyblivna föräldrar träffas...»
- Tobias Åkesson, Göteborg Internasjonale Film Festival

«...befriende og besnærende, et overflødighetshorn av absurde og vakre situasjoner.»
- Ulrik Eriksen, Morgenbladet

VI ER HER NÅ er en fiksjonsfilm der vi følger en barselgruppe gjennom et år. Mange av foreldrene er stressede. De har mange planer, men lurer på om de gjør ting riktig. Hva kan egentlig babyer spise? Er det ok med agurk? Eiendommer skal selges og kjøpes og en rektor har ringt hjem og bedt foreldre holde de svakeste elevene hjemme når det er nasjonale prøver. Babyene er der i hvert bilde, vitner til de voksnes prosjekter.

-Regissør Mariken Halle er en av de mest originale nye stemmene i den norske filmfloraen, og som i sine tidligere spillefilmer KANSKJE I MORGEN (2011) og VERDEN VENTER (2014) utfordrer hun skillet mellom dokumentar og fiksjon, i tillegg til forventningene om hva som utgjør en filmfortelling. I VI ER HER NÅ oppleves kameraet som en flue på veggen, historien utfolder seg i form av delvis improviserte scener, og ut fra den lille barselgruppa skaper Halle et skarpt og intimt samtidsportrett.