SOMLIGA GÅR MED TRASIGA SKOR | Forestilling med Mannskoret

Se den i Oslo

somliga går med trasiga skor

Vi har gleden av å invitere til en unik forestilling med Mannskoret som synger to sanger av Cornelis Vreeswijk før visningen av SOMLIGA GÅR MED TRASIGA SKOR – Filmen om Cornelis Vreeswijk.

Dato: Tirsdag 7. mai
Tid: Kl. 17:30
Sted: Gimle

Velkommen til en syngende flott forestilling med besøk av MANNKORET foran dokumentaren om Cornelis Vreeswijk SOMLIGA GÅR MED TRASIGA SKOR. MANNSKORET vil synge to sanger foran visningen av filmen. 🎵

Mannskoret er et mannskor som øver på Kampen bistro i Oslo hver tirsdag og som ble startet i 2002 av DumDum Boys-vokalist Prepple Houmb, radioprogramleder Espen Thoresen og TV-produsent Hasse Lindmo. Mannskoret kaller seg «et kor for folk som ikke trodde de likte korsang», og teller til sammen 32 personer, kjente og ukjente.

Mannskoret kaller seg «et kor for folk som ikke trodde de likte korsang», og teller til sammen 32 personer, kjente og ukjente. Koret synger blant annet gamle rock- og popklassikere fra bla. Raga Rockers, Jokke og Valentinerne, De Press, Frank Zappa, Knutsen & Ludvigsen, Billy Bragg, deLillos, Dead Kennedys og Ramones. Koret synger også nasjonalsanger fra nedlagte stater og et og annet klassisk korverk. I kveld synger de to låter fra Cornelis Vreeswijk. Vi gleder oss og ønsker deg velkommen.

Nesten førti år etter hans død er Cornelis Vreeswijk fortsatt et av svensk musikks største ikoner. Den stakkars innvandrerkaren fra Holland ble populær da han moderniserte det svenske visumet på midten av 60-tallet. Samtidig slet han hele livet med rusproblemer og et stormende privatliv som ofte havnet i overskriftene. Ved hjelp av nyoppdaget arkivmateriale tegner denne dokumentaren et nært portrett av en kunstner som inntil slutten ønsket å gi stemme til samfunnets svake og ødelagte. Kanskje fordi han, til tross for suksessen, alltid var en av dem.

Cornelis Vreeswijk (1937-1987) satte dype spor etter seg i skandinavisk visesang og populærkultur. Men ved siden av å være en høyt elsket trubadur som talte for de utstøtte i samfunnet, hadde han flere skyggesider, preget av alkoholisme, sjalusi og vold.

Det turbulente livet hans, og den enorme kulturskatten han etterlot seg, blir lagt under lupen i Magnus Gerttens sterke dokumentarportrett. Tidligere har Gertten blant annet laget Björn Afzelius-dokumentaren Tusen bitar. Denne gangen har han tatt tak i en minst like fascinerende legende i svensk musikkhistorie.

I tillegg til å bruke nye intervjuer med folk som sto ham nær, dykker filmen ned i det rikholdige arkivet med Vreeswijk-materiale, deriblant opptak som aldri før er blitt vist. Filmen tegner et mangefasettert bilde av den komplekse visepoeten og hans fascinerende kunst. Det er lett å forstå hvorfor nye generasjoner får øynene opp for sangene hans – snart 40 år etter hans død.

Visningen er et samarbeid med Another World Entertainment

Vi ønsker dere alle velkommen til en flott filmopplevelse!