Trailer coming soon
Vi blir hjemme
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 26 min
Regi
Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk
Rollebesetning
Mohammed Amara
Julie Skogen
Mina Moland
Audra Baruch
Lilou Karlsen
Originaltittel
Vi blir hjemme
Språk
Arabisk/Engelsk/Fransk/Norsk/Portugisisk/Spansk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for barn. Filmen får aldersgrense tillatt for alle.
Se mer
Trailer coming soon

Vi blir hjemme

2020 ble året da mennesker over hele verden ble tvunget til å stoppe opp tilpasse seg en ny hverdag. Pandemien skaper redsel, usikkerhet og nye måter å leve på. I Vi blir hjemme tar 11 barn og ungdommer fra ulike land i verden oss med på sine individuelle reiser med Covid 19 som felles bakteppe.

Uansett om du er en trettenåring fra Frankrike, en niåring fra Brooklyn eller en nittenåring fra Brasil, kan du rives mellom samme frustrasjon og håp om at pandemien snart er over. Og dele felles drømmer om hvordan ungdomstiden skulle være. Lilou (15) tilbringer lange dager i lockdown med geitene og hundene sine på landsbygda i Spania. Mohammed (17) fra Bærum legger ut på sitt livs første skogstur når alt annet er stengt.

De unge i filmen må tilpasse seg mange forandringer som følge av viruset. Parallelt med Covid-19 oppstår det store eksistensielle spørsmål om hvilken verden vi egentlig lever i. I USA er hele landet i opprør etter drapet på George Floyd, i Brasil stiger dødstallene daglig, og likevel oppfordres folk til å leve som normalt. Men hva er
normalt nå?

Elleve unge mennesker fra åtte ulike land håndterer krisen på ulike måter. Gjennom deres egne opptak får vi se hvordan tanker og reaksjoner på isolasjon, sykdom, hjemme-skole, rasisme og kjærlighetssorg utspiller seg. De lengter etter å puste fritt, få være med venner og ikke lenger være redde. For i bakgrunnen ligger frykten for å smitte et familiemedlem eller andre mennesker i risikosonen som en dirrende nerve.

Alecsander (19) som bor utenfor Rio de Janeiro har alvorlig bronkitt så han har ikke vært ute siden 14 mars, og begynner å bli «gal» av å være «innestengt». Audra (17) i New York er opprørt og sjokkert over rasisme og vold etter det brutale drapet på George Floyd. Clyde (9) fra Brooklyn er frustrert over å ikke vite noen ting om fremtiden sin. Når begynner skolen igjen? Når kan han endelig flytte hjem til Brooklyn og vennene sine? Og blir ting egentlig noen gang normalt igjen?

En varm film om det å være menneske sett gjennom de unges blikk, på et tidspunkt i historien da verden ble kastet ut i en pandemi som vil prege oss i lang tid.
Vis mer