Uten skyld
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 45 min
Regi
Behtash Sanaeeha
Maryam Moghadam
Rollebesetning
Maryam Moghadam
Alireza Sani Far
Pouria Rahimi Sam
Originaltittel
Ballad of a White Cow
Språk
Persisk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har en utrygg stemning, og inneholder enkelte dramatiske hendelser som antas å virke skremmende på yngre barn. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.
Se mer

Uten skyld

"Uten skyld et mesterlig laget iransk drama, og den er verdt å se for alle som liker realistiske filmer som tar opp viktige samfunnstemaer." -Kulturblekka.no

Når enken Mina (Maryam Moghadam) blir fortalt at mannen hennes ble henrettet for en forbrytelse han ikke begikk, faller livet hennes sammen. Hun trekkes mellom å søke rettferdighet for sin mann og å finne tilbake til et verdig liv med sin døve datter, i et samfunn hvor hun som en nå enslig kvinne har svært lite makt.

Uten skyld er et behersket og hjerteskjærende studie av dødsstraff og den mangfoldige sorgen slikt kan etterlate. Filmens billedspråk - kjennetegnet ved sparsomme kulisser, dempede farger og meget avmålt kamerabruk - skreller vekk alt overflødig og lar blikket hvile på dødens dramaturgi. Maryam Moghadam, som også har medforfattet og medregissert filmen, er gripende i rollen som den sorglammede Mina: i en besindig rolletolkning bærer hun vekten av Minas bedømmelse fra et urokkelig samfunn og den kompliserte sorgen hennes med stor overbevisning.

Uten skyld hadde sin verdenspremiere ved Fajr International Film Festival i 2020, og var en del av konkurranseutvalget ved Berlinalen 2021.

Omtalen er lånt fra Film fra Sør, ved Elisabeth Aslesen.
Vis mer