Onkel
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 46 min
Regi
Frelle Petersen
Rollebesetning
Jette Søndergaard
Peter H. Tygesen
Ole Caspersen
Tue Frisk Petersen
Språk
Dansk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Filmen inneholder ingen skadelige scener og blir derfor tillatt for alle.
Se mer

Onkel

På en liten gård lengst sør i Danmark bor 27 år gamle Kris og hennes onkel. Det er onkelens gård, men han er delvis ufør. Uten Kris vil ikke onkelen kunne fortsette driften. De har et nært forhold og stor forståelse for hverandre, men tilbringer mesteparten av hverdagen i taushet.

Når Kris redder en kalv som holder på å dø under fødselen, vekkes hennes gamle drøm om å bli veterinær. Hun utvikler et vennskap med den snakkesalige dyrlegen Johannes og oppdager langsomt et liv utenfor gården. Hun møter også Mike, en ung mann som synger i kirkekoret og som viser interesse for henne. Kris blir stilt overfor et vanskelig dilemma. Skal hun bli på gården eller følge drømmen?

ONKEL er en liten film som har blitt en stor suksess på kino i Danmark. Regissør Frelle Petersen bodde i flere måneder på gården hvor filmen utspiller seg og skrev manuset mens han hjalp til med arbeidet der. Jette Søndergaard spiller Kris og det er hennes onkel i virkeligheten som spiller onkelen i filmen. For at filmen skulle føles så autentisk som mulig er rollene spilt av ikke-profesjonelle som bor innenfor en radius av 15 km rundt gården i filmen. Resultatet er en humoristisk, rørende og helt unik film om de som kanskje velger å bli igjen på stedet de kommer fra.
Vis mer