Emily
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
2 timer 10 min
Regi
Frances O'Connor
Rollebesetning
Emma Mackey
Oliver Jackson-Cohen
Adrian Dunbar
Originaltittel
Emily
Språk
Engelsk
Sjanger
Biografi
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Filmen inneholder korte skildringer av alminnelig seksualitet. I tillegg til korte og lite nærgående scener med rusbruk, får dermed aldersgrense 12 år.
Se mer

Emily

Se den i Asker

Terningkast 5: "Filmen om Emily Brontë er så dramatisk at den bare matches av virkeligheten" - STAVANGER AFTENBLAD<br />
<br />
EMILY følger den transformative, spennende og oppløftende reisen til Emily Brontë, en av historiens mest kjente og hemmelighetsfulle forfatterne. Hun vokste opp i en tid da kvinner skulle være stille, lydige og pliktoppfyllende. De fikk absolutt ikke si sin mening eller dele sine tanker, følelser og drømmer. Emily er imidlertid fantasifull, rebelsk og brenner etter å fortelle historiene sine. Dette er historien om hennes oppvekst som kvinne i 1800-tallets Storbritannia og forholdene som formet henne. Den forteller om hennes store kjærlighet til broren Branwell, det intense søsterskapet med Charlotte og Anne og og ikke minst om hennes forbudte kjærlighet. Handlingen tar sted før hun skrev Stomfulle Høyder (Wuthering Heights) og viser hvordan hun som en rebell og utenforstående utvikler seg til å bli en av verdens mest kjente, gåtefulle og provoserende forfattere.

Emily Brontë spilles av Emma Mackey, som fikk sitt store gjennombrudd i serien 'Sex Education'. Filmen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto og er skrevet og regissert av Frances O'Connor.
Vis mer