Apestjernen
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 14 min
Regi
Linda Hambäck
Originaltittel
Apstjärnan
Språk
Norsk
Sjanger
Animasjon
Familiefilm
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for de yngste. Den blir derfor tillatt for alle.
Se mer

Apestjernen

En sjarmerende animasjonsfilm basert på den kritikerroste boka av Frida Nilsson<br />
<br />
Tenk å plutselig få en gorilla som mamma!

Jonna er foreldreløs og drømmer om en mamma. En dag ruller en sliten bil opp foran barnehjemmet, og Jonna blir håpefull. Men ut av bilen kommer en Gorilla! Jonna blir nølende med Gorilla hjem til skraphaugen der hun bor. Alt er annerledes og skummelt, og Jonna er redd gorillaen skal spise henne! Men Gorilla viser seg å være den fineste mammaen Jonna kunne fått, hun både elsker bøker og er veldig flink til å trøste med de lange, myke armene sine.

Jonna og Gorilla bygger et liv sammen, men så kommer Tord, den sure og mektige byråkraten, og sier at kommunen skal overta skraphaugen for å bygge badeland. Hvis ikke Gorilla og Jonna gir fra seg hjemmet sitt, truer han med å sende Jonna tilbake til barnehjemmet. Det må ikke skje, skjønner ikke Tord at Gorilla er verdens beste mamma?

APESTJERNEN er basert på den kritikerroste boka skrevet av Frida Nilsson. Forfatteren blir ofte omtalt som den nye Astrid Lindgren for sine varme og humoristiske bøker.

APESTJERNEN er co-produsert av det norske animasjonsselskapet Mikrofilm som vant Oscar for DEN DANSKE DIKTEREN og som nå er i produksjon med den animerte storfilmen TITINA.

PRESSEN OM FILMEN:

Terningkast 5
"Super barnefilm"
- Dagbladet

Terningkast 5
"En liten perle av en film"
- Adresseavisen

"En fin film med et fint budskap, og med en sterk og kul hovedperson"
- Fædrelandsvennen

"En morsom, lun og fin film med et godt budskap"
- Barnevakten

Hennika Eggum Huuse har stemmen til Jonna i filmen. En stemme som ble kjent for mange da hun vant MGPjr i 2020. Laila Goody er Gorilla-mammaen. Goody er fast ansatt ved Nasjonaltheateret, men hun har også hatt flere store roller innen TV og film. Barna kjenner henne kanskje best som Toril i ZOMBIELARS.
Vis mer