Vestfoldsturné: SULIS 1907 // Med besøk av skuespillere Otto Fahlgren og Pernille Sandøy

Se den i Asker

sulis 1907

Velkommen til spesialvisning på den nye norske filmen SULIS 1907 på Kilden, Horten og Asker Kino, mandag 9. oktober! 

Vi er så heldige og får besøk av hovedrolle Otto Fahlgren, medskuespiller Pernille Sandøy og Line Rengmark fra Kinoklubben som kommer til å holde en introduksjon før filmen. ✨🍿

Det blir servering av kaffe og sjokolade før visning.

Billettpris: Kinoklubb-kampanje kr.100,-
Les mer HER

𝗞𝗶𝗹𝗱𝗲𝗻: Kl 17:30
𝗛𝗼𝗿𝘁𝗲𝗻: Kl 18:40
𝗔𝘀𝗸𝗲𝗿: Kl 20:15

𝗢𝗠 𝗙𝗜𝗟𝗠𝗘𝗡
Året er 1907.

Gruvebyen Sulis i Nordland var Nordens svar på Det ville vesten, og kobbergruvene i den arktiske fjellheimen var blant de største og mest nådeløse.

Atten år gamle Konrad er desperat etter arbeid og får jobb i den livsfarlige gruven Hanken. Det er brutale kår for arbeiderne, og forholdene blir ikke bedre når den kyniske Olof Wenström kommer til makten i gruveselskapet. Det blusser opp til opprør og den sosialistiske aktivisten Helene Ugland maner til kamp. Kapitalisten Wenström har imidlertid andre planer.

Midt i konflikten står unge Konrad.

Sulis 1907 er inspirert av virkelige hendelser, og skildrer opptrappingen til opprøret som endret Norge. Det er et storslaget drama fra Nils Gaup (Veiviseren (1987), Kautokeino-opprøret (2008), Birkebeinerne (2016) mm.) med stjerneskuddet Otto Fahlgren og Simon J. Berger kjent fra Exit i hovedrollene. I andre ledende roller finner vi blant andre Stig Henrik Hoff, Alexandra Gjerpen og Rune Temte.

Velkommen!